Petreceri de Halloween/Mister, legende si petreceri....





Petreceri de Halloween
Mister, legende si petreceri....


Data de 31 octombrie se apropie.Pentru multe persoane este o zi ca oricare alta, insa alte persoane o considera zi de sarbatoare.


Stiati ca aceasta sarbatoare are obiceiuri diferite de la zona la zona? Asadar....


SUA
În America, Halloweenul a evoluat de la o noapte destul de simplă, în care copiii îmbrăcau costume și colindau din ușă în ușă după bunătăți, la o petrecere în toată regula.

În zilele noastre, oamenii își decorează casele, inspirându-se din povești cu fantome, de groază și supranaturale, magazinele sunt pline de decorațiuni specifice de Halloween, în depozite, mori și abatoare părăsite se deschid „case bântuite” și numărul magazinelor de costume este din ce în ce mai mare.






Mexic
În Mexic, sărbătoarea de Ziua Morților durează, de fapt, două zile, începând la miezul nopții, pe 31 octombrie. Legenda spune că porțile Raiului se deschid pe 31, la miezul nopții, lăsând sufletele copiilor să petreacă 24 de ore cu familiile lor, pe 1 noiembrie. Sufletele adulților coboară pe pământ pe 2 noiembrie.


În locuințe se construiesc altare, unde oamenii pun fructe, apă, ciocolată caldă și un fel special de pâine. Familiile lasă la vedere dulciuri și jucării, pentru sufletele copiilor, iar pentru sufletele adulților, păhăruțe cu mescal și țigări.




Regatul Unit 
Copiii englezi sculptau personaje din sfecle mari, pe care le numeau „Punkies”, cu care colindau pe la porțile oamenilor și cereau bani. Tradiția colindatului se pare că a evoluat pornind de la pregătirea prăjiturilor speciale pentru sufletele morților, cu ocazia Nopții Tuturor Sufletelor. Aceste prăjituri se mâncau după un moment de tăcere dedicat morților. De asemenea, se aprindeau lumânări ca să ghideze sufletele morților care veneau să își viziteze casele pământești.

Astăzi, în Regatul Unit par să domine obiceiurile de Halloween în stil american, cu baluri mascate, copii care colindă din ușă în ușă și petreceri vesele în baruri și cluburi.


Cel mai mare festival de Halloween din Regatul Unit și, poate, din întreaga Europă, are loc în Londonderry. La carnavalul Banks of the Foyle se organizează case bântuite interactive, parade și multe alte festivități.





Germania
Și în Germania, celebrarea Halloweenului este ceva relativ nou. Deși în timpul Războiului Rece, în anumite zone din țară prinsese obiceiul colindatului, popularitatea acestuia s-a răspândit în toată țara numai după anii 1990.

Halloweenul este sărbătorit de copiii care merg la colindat și adulții care participă la petreceri cu costume în cluburi sau acasă.




Romania
Petrecerile de Halloween sunt foarte populare în baruri și cluburi. Transilvania, „casa” lui Dracula, atrage mulți turiști în perioada Halloweenului și este promovată intens de agențiile de turism românești. Una dintre cele mai mari petreceri de Halloween are loc în Sighișoara, cetatea unde se spune că s-ar fi născut Vlad Țepeș, domnitorul despre care multă lume crede că ar fi inspirat povestea lui Dracula.





Petrece un Halloween infricosator la Hotel Pestera 4* - Moroeni / 25.10.2019 - 27.10.2019 
de la 700 lei / persoana/ cazare 2 nopti/pensiune completa

Servicii incluse:
-Cazare 2 nopți cu pensiune completă – include: soft drinks, vinul casei, espresso
-Concurs de Cioplit Dovleci ediția a VII-a !
-Photo corner
-Acces la Piscină, Saună, SPA(Jacuzzi)
-Loc de joacă pentru copii

Club Vila Bran 3* -  Bran / 25.10.2019 - 27.10.2019 
-de la 450 lei/persoana/cazare 2 nopti/fara masa 

Servicii incluse:
-Cazare 2 nopti 
-Masa festiva de Halloween in data de 26 octombrie, la cina 
-180 de lei fisa cont ce poate fi folosita doar in restaurantul principal


Afrodita Resort&SPA 4* - Baile Herculane / 25.10.2019 - 27.10.2019  
555 lei / persoana/cazare 2 nopti/mic dejun

Servicii incluse:
-Cazare 2 nopti cu mic dejun
-Cina festiva in sistem bufet suedez
-Petrecere tematica in data de 26.10.2019




Solicita acum o oferta personalizata: http://s9.ro/tjf










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule