Grecia -Continent si Insule


Grecia -Continent si Insule 


Grecia Continentala. Ce orase trebuie neaparat sa vizitezi?

Atena

Capitala Greciei si un oras cu o istorie bogata, Atena are foarte multe obiective turistice cunoscute in toata lumea. Acropolele, Parthenonul , temple nenumarate si multe restaurante toate se gasesc aici.

Daca iti place vara, sigur iti place si Atena. Temperaturile incep sa creasca incepand cu luna martie trecand de 20 de grade si pot ajunge chiar la 40-45 grade in timpul lunii august.

Majoritatea acestora sunt în centrul orașului și pot fi vizitate într-una sau două zile.Stradutele mici si inguste pline de cafenele, baruri si taverne dau o energie unica orasului care este mereu plin de turisti.








Salonic

Salonic sau Thessaloniki, este al doilea oraș ca mărime din Grecia și principalul oraș din regiunea Macedonia.Simbolul orașului este Lefkos Pirgos (Turnul Alb), citadela folosită de otomani, de-a lungul istoriei, pe post de fortăreață, garnizoană și închisoare.

In Salonic ai si munte si mare plus o clima perfecta. Orasul este conoscut pentru barurile si cafenele sale, cele mai multe pe cap de locuitor din toata Europa.






Insule din Grecia 

Lefkada

Chiar daca este greu de crezut, poti ajunge ajungi in Lefkada cu masina, este posibil datorita unui pod mic ce uneste continentul cu aceasta minunata insula. Drumul te conduce catre golfurile turcoaz ale marii Ionice.

Printre cele mai cunoscute insule se numara Kalamitsi, Agiofili, Vasiliki, Egremni, Kathisma sau Milos. Te poti ralaxa pe una dintre aceste plaje, poti inchiria o bicicleta pentru a descoperi insula in profunzime, poti vizita Lefkada Town sau poti merge in croaziera in jurul insulei. Cele mai multe localuri pentru petrecareti se afla in Nidri.






Santorini 

Una dintre cele mai animate si mai cunoscute insule din Grecia si probabil locul din care vedem cele mai multe fotografii. Casele albe cu acoperisuri albastre si marea de un albastru azuriu sunt in mod cert reperele vizuale cu privire la aceasta insula.

In Santorini poti ajunge cu masina sau cu avionul, drumul cu masina este unul lung, de circa 23 de ore care include 6-8 ore de mers cu feribotul. Cea mai comoda varianta este cu avionul, pretul fluctueaza in functie de perioada in care vrei sa mergi si de momentul in care cumperi biletul. 

Santorini este o insula potrivita pentru vacante linistite in cuplu sau cu familia, asa ca nu vei gasi prea multe cluburi. Fira, Oia, Imerovigli sunt printre cele mai cunoscute statiuni din aceasta insula. Acolo poti gasi taverne, cafenele, obiective turistice, suveniruri.

Cele mai cunoscute plaje sunt: Kokinou Paralia, Kamari, Perissa, Aspronisi Paralia si Monolitos.






Zakynthos 

Este una dintre insulele in care se ajunge relativ repede, care ofera mai multe activitati, astept incat este potrivita pentru orice tip de turist - de la familii numeroase cu multi copii, pana la cupluri care vor vacante romantice in doi sau gasti de prieteni pusi pe distractie.


Plajele sunt atractia principala in Zakynthos, dar pe aceasta insula mai exista si alte obiective interesante.
Poti vizita parcul Marin National din Zakynthos, Manastirea Anafonitria, Pesterile albastre, Muzeul Bizantin, Kap Keri, insula Marathonisi, Askos Stone Park, Crama Callinico, poti face scunfundari, poti vizita capitala insulei Zante, cele mai frumoasa plaje de vazut sunt: Navagio, Banana Beach.






Creta

Legenda spune ca insula Creta este locul natal al lui Zeus, nascut din Rea si Cronos, si unde Zeus l-a invins pe tatal sau Cronos, devenind cel mai puternic zeu.

Este cea mai mare insula din Grecia si se ajunge foarte usor cu avionul pe unul dintre cele 2 aeroporturi - Chania si Heraklion.

Poti vizita Cretaquarium, Palatul din Knossos, Palatul Phaestos, Canionul Samaria, Platoul Lasithi, Pestera Melidoni, Pestera Sfendoni  sau te poti distra in Malia, denumita Ibiza Cretei, locul unde gasesti petreceri la orice ora din zi si din noapte.








Thassos

Cu siguranta una dintre insulele preferate de turistii romani, este una dintre cele mai accesibile insule.
Cei mai multi dintre turisti aleg sa mearga in Thassos cu masina, se fac cam 8-9 ore.

Plajele sunt superbe in aceasta insula, dar mai poti opta si pentru alte activitati: poti vizita manastiri si biserici, pe insula sunt peste 50, dar si Amfiteatrul Antic si Agora, muzee si situri arheologice, plimbari cu vaporasul, ATV-ul, bicicleta sau poti sarituri in Giola (piscina naturala denumita „laguna albastra” sau „piscina sirenelor”) .






Rhodos

Un loc minunat, unde istoria se imbina perfect  modernul si unde cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti.  Poti face plaja toata ziua sau poti alege sa vizitezi o multime de situri arheologice precum: Lindos, Templul Afroditei, Sapte Izvoare, Palatul Marilor Maestri, Acvariul din Rhodos, Parcul acvatic din Faliraki, Valea Fluturilor, Moscheea lui Suleyman







Skiathos 

Nefiind la fel de populara in tara noastra precum Thassos sau Creta, insula Skiathos este plina de verdeata, are si mare si munte si iti poate oferi un sejur linistit si relaxant.
Cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa plaja este Koukounaries, dar Skiathos se lauda si cu alte plaje: Maratha, Mikri Banana (pentru nudisti si petrecareti), Agia Eleni, Vromolimnos.









Sper ca te-am convins si ca urmatoarea vacanta o sa in fie cu siguranta in Grecia, fie ca alegeti partea de continent fie ca alegeti una dintre minunatele insule, vacanta o sa fie una reusita.:)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....