Valencia, escapada de weekend....




Valencia, escapada de weekend....




De curand, colega noastra Silvia a vizitat minunatul oras din Spania - Valencia, oras perfect pentru o escapada in doi sau chiar pentru o vacanta cu familia.

Pe langa muzee si obiective istorice, Valencia are clar cu ce sa castige si entuziasmul copiilor.

1.Oceanograful:
Fiind cel mai mare complex de acest tip din Europa, cu o suprafata de 111.000 metri, acesta gazduieste 45.000 de animale din 500 de specii diferite, inclusiv peste, mamifere, pasari, reptile si nevertebrate - printre acestea sunt rechini, pinguini, lei de mare, morse si multe altele.Toate populeaza 9 turnuri subacvatice. Fiecare turn este structurat pe doua niveluri si reprezinta ecosistemele majore ale planetei.

Site-ul oficial aici: http://cac.es/oceanografic
Intrarea: 28 euro pentru adulti, 23 euro pentru copii intre 4 si 12 ani, exista niste pachete combinate cu Hemispheric si Muzeul de Stiinte.












2. Bioparcul (Gradina Zoo)
Este una dintre cele mai mari gradini zoologice din Europa, care gazduieste animale salbatice ce traiesc ca in habitatul lor natural.Exista zone ce reconstituie mediul din savanele africane, padure ecuatoriala, insula Madagascar.Animale se pot admira de o la distanta foarte mica, in unele zone nu exista bariere.

Site-ul oficial: http://www.bioparcvalencia.es
Intrarea: 24 euro pentru adulti, 18 euro pentru copii













3. Centrul vechi al orasului

Chiar daca este destul de aglomerat, este o adevarata placere sa te plimbi pe stradutele inguste, sa bei o cafea la terasele din centrul vechi si sa asculti o melodie in timp ce admiri si frumuseatea cladirilor vechi, care nu sunt deloc putine.

Pe traseu, nu trebuie sa ratati:
Plaza de la Virgen cu Arta Apostolilor
Plaza de la Reina, Catedrala din Valencia cu turnul Miguel
Plaza Porta de la Mar şi parcul Palatului de Justiţie. un arc de triumf aflat în mijlocul unei intersecţii
Vestitele turnuri Torres de Quart










4.Macarea traditionala;
Nu trebuie sa ratazi paella locala & sangria. Secretul este sa mananci paella la pranz asa mananca localnicii si niciodata nu comandati la cina.N-o sa primiti decat una facuta in scop turistic si eventual reincalzita. Cea traditionala se face la pranz, tahnit, la foc de lemne, cu un amestec de carne de iepure & pui, dar exista si variante de paella cu fructe de mare sau chiar doar cu legume.


5.Plaja Malvarrosa

Fiind cea mai veche plaja din oras este si cea mai frumoasa.Chiar si in octombrie pe poti bucura de cateva ore de plaja sau de ce nu, chiar si de baie in mare.
Plaja are nisip fin, este intinsa, apa este limpede si curata, are chiar si plamieri, spatii de joaca si localnici relaxati.








Ca sa fie mai usor, puteti  inchiria bicicleta pentru 1 ora, 2 sau chiar pentru toata ziua. In acest fel poti vizita Valencia de la un capat la altul, deplasarea cu bicicleta fiind foarte usoara datorita pistelor special amenajate din tot orasul. Costul pentru o zi intreaga porneste de la 8 euro / persoana.

Din pacate, 3 zile nu au fost suficiente pentru a vizita tot orasul.....









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului