Cele mai frumoase 5 castele din România


Romania este, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase tari din Europa si din lume, iar atunci cand vine vorba despre taramuri de basm, tara noastra se afla la loc de cinste nu numai datorita peisajelor, ci si castelelor noastre renumite.

 1. Castelul Peleș din Sinaia, județul Prahova


În inima României, turiştii pot admira un obiectiv care pare desprins din basme. Este vorba despre Castelul Peleş, care atrage ca un magnet drumeţi din toate colţurile lumii, fermecaţi de frumuseţea acestuia. Castelul Peleş se găseşte în staţiunea montană Sinaia şi reprezintă reşedinţa de vară a regelui Carol I. Castelul Peleş este şi unul dintre cele mai importante atracţii turistice de pe Valea Prahovei, care se găseşte într-un loc montan spectaculos, în care turiştii pot să respire un aer curat de munte.
În total, Castelul Peleş are aproximativ 170 de camere şi peste 30 de băi, însă doar 35 % din suprafaţa sa poate fi vizitată. Printre sălile şi camerele pe care nu trebuie să le rataţi dacă ajungeţi în Castelul Peleş se numără: holul de onoare, salonul de recepţie, sala oglinzilor, marea sală de arme, sala de concerte, apartamentul imperial, sala Maura, salonul turcesc sau sala de teatru.

Program de vizitare. Vizitele se desfășoară de miercuri până duminică în cadrul programului de iarnă și de marți până duminică în timpul verii. Costul biletului de intrare la Castelul Peleș variază între 30 de lei pentru adulți și 7,5 lei pentru studenți sau copii, iar pentru vizitarea Castelului Pelișor prețul biletului variază între 20 de lei și 5 lei, pentru diferitele categorii de vârstă. Se acordă gratuitate în condiții speciale, însă pentru tururi opționale și pentru permisiunea de a fotografia sau filma se percep taxe suplimentare.

2.Castelul Bran, județul Brașov




Castelul Bran se află la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, între culmile munților Bucegi și Piatra Craiului, pe drumul ce leagă Brașovul de Câmpulung. Nu doar construcția impresionantului castel constituie o atracție, și peisajele din zonă aduc un aport mare la farmecul locului. Zona este înconjurată de munți masivi, platouri, curburi, maluri sculptate de râuri și văi, plus o rețea hidrografică bine dezvoltată.Legenda creată în jurul castelului, denumit și Castelul lui Dracula, atrage turiști din toată lumea.Castelul Bran este așadar un obiectiv turistic demn de vizitat, plin de legende, încărcat de istorie și înconjurat de peisaje încântătoare.

Program de vizitare. Muzeul este deschis zilnic, chiar și în zilele de sărbătoare, când se înregistrează un mare aflux de turiști. Programul variază în funcție de sezon, iar costul biletului variază și el, între 40 de lei pentru adulți și 5 lei pentru grupuri de copii, organizate.

3. Castelul Corvinilor din Hunedoara



Castelul Corvinilor reprezinta una din cele mai frumoase si bine conservate constructii de acest gen din epoca medievala fiind cea mai vestita proprietate ale lui Iancu de Hunedoara impresionand prin prezenta sa ce domina orasul Hunedoara. Monumentul Castelul Corvinilor are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar , precum si a vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Aceasta constructie a suferit de-a lungul timpului numeroase modificari devenind in timpul lui Iancu o somptuoasa locuinta nu numai un punct strategic.Castelul este inzestrat cu o deosebita arhitectura de factura gotica, specifica perioadei medievale, in jurul acestuia domnind o atmosfera puternic incarcata istoric. 

Program de vizitare. Castelul poate fi vizitat zilnic, cu excepția principalelor zile de sărbătoare. Costul biletului variază între 30 de lei pentru adulți și 5 lei pentru studenți. În plus, pentru ghidaj în limba română sau engleză și pentru permisiunea de a face fotografii se percep taxe suplimentare.

4. Castelul Cantacuzino, Bușteni, județul Prahova


Castelul Cantacuzino este situat pe Valea Prahovei în staţiunea Buşteni. având o mare valoare istorică şi arhitecturală.Frumuseţea castelului este accentuată şi de ferestrele cu vitralii, uşi sculptate, plafoane cu grinzi pictate, scara din marmură de Carrara, balustrade din lemn, piatră sî fier ferjat, șeminee din piatră albă și ornamentele din mozaic colorat, picturi, feronerie din bronz.Curtea este animată de fântâni arteziene, cascade şi grote artificiale conectate între ele de alei care vin ca o invitaţie la plimbare şi relaxare.
În curte se poate vizita Capela Castelului construită la cererea soţiei boierului Cantacuzino din bârne de lemn în stil Maramureşan şi închinată Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Program de vizitare.Castelul și galeria de artă pot fi vizitate în fiecare zi a săptămânii, pentru o taxă de maximum 30 de lei pentru adulți, copiii având gratuitate; salonul principal, scările de marmură și lemn, grota din fața castelului sau turnul de vânătoare sunt doar unele dintre atracțiile locului.

5.Castelul Bethlen Haller, Cetatea de Baltă, Alba


Castelul Bethlen Haller Cetatea de Balta in Comuna Cetatea de Balta se afla in jud. Alba, pe DJ 107, intre Tarnaveni si Blaj, pe malul Tarnavei mici. Rezonantele istorice ale localitatii sunt numeroase. Chiar denumirea localitatii sugereaza existenta unei fortificatii, care, la prima vedere, ar putea fi asociata cu impunatorul castel de pe colina. insa vechea cetate nu mai este vizibila azi, iar ruinele ei nu se afla sub castel, ci la Sud-Vest de acesta, pe un teren viran.

Descopera toate ofertele de pe site-ul agentiei noastre: https://www.amaryllistour.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....