Top 5 cele mai frumoase insule și plaje din Grecia.


Înconjurată de sute de insule,Grecia este fără îndoială cea mai potrivită destinaţie pentru o vacanţă în stilul dolce far niente, alături de peisaje paradisiace cufundate în istorie străveche. Fiecare dintre insule este cunoscută pentru ceva aparte. Aşa că fie că îţi doreşti privelişti impresionante, eşti iubitor al sporturilor de apă sau pur şi simplu te-ai întoarce înapoi în timp,nu rata top 5 cele mai frumoase insule și plaje din Grecia.

1. Insulele Ionice, Lefkada


Lefkada se afla in Marea Ionica si este despartita de continent printr-un canal ingust si este conectata la acesta printr-un pod mobil, deci usor accesilbila cu masina. Este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, cu plaje salbatice, dealuri pline de maslini, chiparosi si pini, flori viu colorate ce transforma acest loc intr-un adevarat paradis.Cea mai bună privelişte aici o oferă falezele albe de la plaja Egremni.Coasta vestica este mai abrupta si stancoasa, prin urmare si plajele de aici sunt mai spectaculoase decat cele de pe coasta estica. Aici curentii maritimi fac ca apa sa se incalzeasca tarziu in cursul verii si conditiile meteo sa se schimbe de la o ora la alta. Peisajul arhitectural al orasului este cu adevarat deosebit datorita caselor localnicilor ce, pentru a rezista cutremurelor, au fost construite din placi colorate de metal ridicate pe schelete din lemn.


2. Paros & Antiparos, Insulele Ciclade


Antiparos este una dintre insulele grecești din Marea Egee și face parte din grupul de insule Ciclade. Insula poate fi ușor vizitata cu barca din insula Paros. Vacanța in Antiparos oferă intimitate și relaxare pentru vizitatori. Insula Antiparos este cunoscuta pentru plajele uimitoare, mediul pașnic și restaurante tradiționale. Aveți posibilitatea să le descoperiti, fie pe jos sau cu barca. Apele transparente, verde și albastru va invita la o baie în orice moment din zi sau din noapte. Sunt copaci pe cele mai multe dintre ele oferind umbra lor.
Paros e o insulă atrăgătoare, cu relief delicat, plaje liniştite, care îţi dă impresia de puritate – mai puţin în perioada aglomerării turistice.


3. Creta



Creta este cea mai mare insula din Grecia, un mic univers plin de frumuseti si comori pentru care veți avea nevoie, probabil, o viață întreagă pentru a descoperi! Creta este o destinatie de vacanta ideala, fie ca iti plac concediile active in perioade mai putin aglomerate ale anului, fie ca vrei sa petreci o vacanta la soare pe o plaja exotica.Este o destinatie atat pentru tinerii casatoriti, cat si pentru cei care vor sa isi petreaca vacanta cu copiii,cu siguranta va va surprinde cu propriul ei stil de viata, peisaje unice si o colectie impresionanta de muzee si obiective turistice menite a va impartasi din secretele primei civilizatii din Europa.


4. Dodecanese, Kalymnos

Insula Kalymnos este o insula cu atmosferă relaxantă și multe obiective turistice interesante. În ultimii ani, Kalymnos s-a dezvoltat ca o destinație de alpinism din cauza munților sălbatici din interioar. Insula Kalymnos este, de asemenea, un loc minunat pentru o vacanță de plajă. Cele mai populare statiuni se gasesc pe partea de vest a insulei, inclusiv Myrties, Kantouni și Emporios. Ele au plaje de cristal și multe facilități turistice.


5.Insulele Ionice, Corfu

Una dintre cele mai cunoscute insule grecesti, aflata si printre cele care atrag anual cei mai multi turisti, dintre care si multi romani, este insula Corfu Grecia. Portiunile pline verdeata si stancile ce se inalta ca niste giganti din apa nu au cum sa nu te impresioneze.Arhitectura orasului cu acelasi nume este, in ansamblul ei, una superba. Se vede din plin ca timp de patru secole insula a fost sub ocupatie venetiana. Strazile medievale impresioneaza si ele, la fel ca zidurile fortificate, cum este Fortareata Veche. Din Fortareata Noua, un fost castel venetian, puteti surprinde imagini impresionante.



Nu mai sta pe ganduri, solicita o oferta personalizata acum: http://s9.ro/p6o

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....