Vacante care te vor face să iubești România!


Cu fiecare loc pe care îl descopări din România , realizezi cât de fericiți trebuie să fim noi, românii, cu o țară pe care natura a înzestrat-o cu atât de multe frumuseți.

DRUMUL SPRE SATUL CARE ”ATINGE” CERUL

Măgura - un sat mai izolat,dar  fermecator

Satul este situat între Piatra Craiului și Bucegi, la 1000 de metri altitudine și, de oriunde ai privi, ai sentimentul că te afli pe acoperișul lumii și că raiul pe pământ chiar există.Din zonă se poate porni spre Cetatea Râșnov ori Castelul Bran, dar mai ales te poti bucura de Parcul National Piatra Craiului, pornind spre Cheile Zărneştilor, Peștera Dâmbovicioara și Marele Grohotiș.



Magura este un sat destul de izolat cu case rasfirate pe dealurile si pasunile din zona.Peisajul este deosebit si este minunat sa stai sa admiri crestele inzapezite ale muntilor.Este foarte multa liniste in acest sat, la tot pasul puteti auzi ciripituri si triluri de pasarele. Aici puteti uita de grijile zilnice, mai ales ca nu prea este semnal la telefon. Cu siguranta, mai la vara, decorul este mult mai frumos, dupa ce natura se ‘’trezeste la viata’’ in intregime.Pentru un week-end este o destinatie buna pentru relaxare, odihna si o portie sanatoasa de aer curat.


DRUMUL DE POVESTE DINTRE STÂNCI

Roșia – Suncuiuș – Peștera Unguru Mare

În nordul Ţării Beiuşului, la poalele Munţilor Pădurea Craiului, pe cursul inferior al râului Valea Roşie, intr-o zona pitoreasca, linistita si deosebit de frumoasa, se întinde comuna Roşia, una dintre cele mai mari şi mai frumoase comune ale judeţului Bihor.
Zona turistică Roșia este o poartă de acces în Munții Pădurea Craiului, fiind considerata una din cele mai complexe zone carstice din Romănia.
Situata într-un cadrul natural, zona turistică Roșia oferă posibilitatea de a vizita numeroase peșteri și chei spectaculoase, peisaje deosebite și de a practica diferite activități.


Peștera Unguru Mare este situată în marele meandru al Crișului Repede, într-un sector îngust din defileul Şuncuiuş-Bălnaca, la aproximativ 250 metri în amonte de confluenţa Văii Mişidului cu Crişul Repede. Peştera Unguru Mare impresionează prin grandoarea spaţiului subteran şi prin încărcătura istorică a vestigiilor descoperite aici, peştera fiind locuită încă din epoca neolitică.
În această peşteră au fost descoperite urme ale locuirii umane încă din neolitic, epocă de care se leagă numeroase descoperiri ale unor unelte de piatră: lame cioplite, dălţi meşteşugite din piatră cioplită şi şlefuită. Uneltelor neolitice li se adaugă fragmente de vase ceramice pictate, precum şi obiecte din os aşa cum sunt ace şi sule folosite probabil la coaserea pieilor de animale.

PASUL DIN RAI ÎN ALT RAI

Bârsana – Runcu Salvei

Locul este marcat de o superbă priveliste de dealuri de un verde ireal, căsuțe de lemn răsfirate pe coline și oameni faini, care îți fac cu mâna de la margine de drum, deși nu te cunosc.Bârsana este una din cele mai mari comune din Maramureş şi unul din cele mai importante sate de pe Valea Izei.În prezent Bârsana este una dintre destinatiile preferate ale pelerinilor si turistilor din tara dar si din strainatate datorita bisericii din lemn, a Mănăstirii Bârsana - una dintre cele mai frumoase din Maramureş dar si a portului popular, a frumoaselor porti sculptate in stil maramuresean si nu in ultimul rand a bucatariei din aceasta zona



Vatra Dornei

Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos. 


Vatra Dornei este in primul rand, orasul sporturilor albe. Partiile de schi si sanie, pentru concursuri si agrement primesc in fiecare an mii de turisti din tara, dar si de peste hotare, amatori dar si sportivi de performanta.
Partiile de schi sunt prevazute cu instalatii de transport pe cablu. De mare interes au devenit coborarile cu snow-mobilul. O parte a vacantei sau concediului dumneavoastra la Vatra Dornei, o puteti consacra turismului religios si cunoasterii traditiilor populare din zona.




Nu mai sta pe ganduri, solicita o oferta personalizata acum: http://s9.ro/p6o

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....