Ce sa vizitezi in Provence: obiective si atractii turistice



Provence este paradisul francez situat intre munte si mare, o regiune care te rasplateste cu un stil de viata tihnit, vinuri bune si cu privelisti uluitoare. Colega noastra Andrada, a fost intr-un circuit in aceasta regiune si ne povesteste mai jos despre experienta ei: 






Provence
este o destinatie vizitata in cea mai mare parte a anului si chiar si in afara sezonului si nu va va dezamagi niciodata, putand opta pentru plimbari pasnice intre campurile de lavanda inflorite, arta si arhitectura contemporana, gastronomie, strazi animate si viata de noapte.
Veti descoperi o istorie bogata a acestei regiuni, o istorie care se afla in spatele oraselor din sudul Frantei, cum ar fi Vaison la Romanie, Perens les Fontaines, Uzes, Nimes, St Remi de Provance, Arles si Marsillia.
Marsillia se afla la o ora de zbor de Paris si este al doilea cel mai mare oras al Franței, cel mai mare port de la Marea Mediterana si centrul economic al intregii regiuni Provence-Alpes-Côte d’Azur.
Ce e de vazut in Marsillia? Basilica Notre Dame de la Garde, vechiul port, Catedrala, zona Cours Julien plina de librarii si cafenele, o piateta in care saptamanal se organizeaza targuri, zona de promenada la Corniche, Le Panier, cea mai veche parte a orasului, zona Noailles plina de tarabe si magazine asiatice si multe altele.
La o distanta de cca 3 ore cu masina se afla Vaison la Romaine unde am vizitat satele din jur – Séguret si Beaume de Venise, situl arheologic de Puymin si am degustat vinuri renumite cum ar fi: Gigondas, Rasteau si Cairanne. Va recomand sa luati masa la Bistro Du’O, iar seara sa innoptati la Hotel Beffroi.
Urmatoarea oprire a fost in Perenes les Fontaines un orasel medieval care face parte din departamentul Vaucluse cu o populatie de cca 11.000 de locuitori. Este cunoscut pentru cea mai mare piata de sparanghel, iar faimos aici este vinul rosu de Vaucluse. Va recomand sa vizitati Porte Villeneuve, Porte San Gilles si Porte Notre Dame. Pentru pranz puteti sa va opriti la restaurant L’Auberge de la Camarette, sa luati cina la restaurant La Margelle, iar seara sa va cazati la hotel L”Hermitage.








In drum spre Nimes trebuie sa va opriti in Pont Du Gard, sa va plimbati pe canalul de la cel de-al treilea nivel al apeductului roman si sa vizitați muzeul pentru a afla totul despre viața romanilor la acea vreme si cum a fost construita aceasta minune arhitecturala. Urmatoarea oprire a fost in Uzes, primul ducat din Franta, care, este mai mult decat un muzeu in aer liber cu benzi medievale si case vechi, este un oras plin de viata, cu multe artizanaturi, targuri, cafenele, restaurante si magazine. Odata ajunsi in Nimes, un oras situat in regiunea Languedoc-Roussillon, veti descoperi ca acesta este renumit atat pentru vestigiile istorice din perioada Imperiului Roman, cat si pentru tesatura numita denim (de Nimes, din Nimes). In apropierea amfiteatrului Les Arenes in Place du Marche se afla cele doua embleme ale orasului: un crocodil si un palmier (acestea simbolizeaza cucerirea Egiptului de catre romani si infrangerea reginei Cleopatra). Amfiteatrul a fost construit in anul 100 e.n si are o capacitate de 10000 de spectatori, iar in prezent aici se gazduieste in fiecare luna mai a anului lupte cu tauri, cat si concerte. Pe langa amfiteatru mai puteti vizita Tour Magne (o parte din zidurile cetatii lui Augustus), Jardin de la Fontaine, Catedrala San Castor si muzee arheologice. Pentru cazare va recomand Appartcity Nimes.
Dis de dimineata am plecat spre Arles, dar nu inainte de a vizita situl arheologic din Glanum (Glanon a fost un oras grec dedicat unui zeu vindecator inainte de a fi orasul antic Glanum in timpul Imperiului Roman). Astazi, Arles gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase urme ale romanilor din Galia – amfiteatrul si teatrul din Arles. Orasul este cunoscut si datorita pictorului Van Gogh, acesta locuind aici mai mult de 1 an, an in care a reusit sa picteze peste 200 de panze, majoritatea infatisand momente si cadre din viata orasului (Cafeneaua Van Gogh), multe dintre cladiri existand si astazi. Am ajuns la hotel Arles Plaza in cursul serii, dupa ce m-am oprit sa iau masa la restaurant Du Cloitre.
Dupa 5 zile de vizita m-am reintors in Marsillia, locul de unde am inceput minicircuitul.
Asadar, daca vrei sa vezi superbele si faimoasele lanuri de lavanda inflorite, ar trebui sa iei in calcul sfarsitul lunii iunie si prima jumatate din iulie. Spre sfarsitul lunii iulie se culege lavanda si este posibil sa nu te mai poti bucura de privelistea pe care ti-o ofera lavanda inflorita.
Pentru o vacanta de neuitat in Provence, acest circuit imbina tot ceea ce este mai frumos: marea, minunatele sate medievale, mancarea tipic provensala, vinul si distractia.


Descopera pe site-ul nostru, toate ofertele pentru Franta:  http://s9.ro/mn8











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....