Există Raiul pe pământ și în România: Transfagarasan si Transalpina


Romania are doua dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Nu de putine ori, strainii vin aici sa le incerce si sa traiasca pe pielea lor experienta de a sofa intr-un peisaj ireal, pe cele doua drumuri dintre nori, cum li se mai spune: Transfagarasanul si Transalpina.


Transfagarasan

Transfagarasan traverseaza cel mai inalt lant muntos din Romania, soseaua ajunge pana la altitudinea de 2042 de metri la Balea Lac. Transfagarasanul incepe din localitatea Arefu, judetul Arges, strabate unele dintre cele mai splendide zone montane de la noi din tara si se opreste in apropierea comunei Cartisoara din jutetul Sibiu.




Drumul serpuit ce strabate una dintre cele mai frumoase regiuni ale Romaniei este apreciat indeosebi datorita peisajelor superbe ce pot fi admirate pe parcursul lui, dar si din pricina localitatilor cu potential turistic pe care le traverseaza. De la peisaje de deal, drumul urca incet spre masivele muntoase; padurile de fosioase se transforma in paduri de conifere; viteza scade incet, pe masura ce prapastiile se deschid in fata ta. Aerul devine mai rece, mai curat iar vantul incepe sa bata din ce in ce mai tare. Printre locurile intens vizitate de catre straini se numara statiunile Balea Lac , barajul si lacul Vidraru si cascada Balea.

Cascada Balea 

Cascada Bâlea este una dintre cele mai frumoase cascade și în același timp cele mai înalte din România. Munții Făgăraș se mândresc cu 2 cascade importante și ușor accesibile de la Transfăgărășan: Cascada Capra, pe partea Argeșului și Cascada Bâlea pe partea Sibiului.Accesul la Cascada Bâlea se poate face pornind de la Cabana Bâlea Cascadă, unde se poate ajunge cu mașina mergând pe Transfăgărășan.


Barajul și Lacul Vidraru din Munții Făgăraș

Lacul Vidraru se întinde pe o suprafață de peste 870 de hectare, cu o lungime de vreo 10 km și adâncimea maximă de 155 de metri.Barajul și Lacul Vidraru au fost create de regimul comunist pentru producerea energiei electrice. Lacul Vidraru este un loc perfect pentru o escapadă în natură.




TRANSALPINA APUSENILOR

Transalpina este cea mai inalta sosea de pe teritoriul Romaniei, punctul maxim fiind in Pasul Urdele, la 2145 de metri inaltime. Cu o lungime totala de 148 de kilometri, soseaua uneste localitatile Novaci si Sebes. Traversand patru judete – Gorj, Valcea, Sibiu si Alba – si muntii Parang de la sud la nord, drumul montan deschis acum doi ani a reusit sa devina un “rival de temut” al Transfagarasanului pentru titlul de cel mai spectaculos drum de la noi din tara.




Drumul face legatura intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba. Transalpina fiind un drum montan, este inchis pe perioada iernii. Transalpina strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiusi Alba, traversand Muntii Parang de la sud la nord, altitudinea cea mai mare este pe aproximativ 20 de km, in judetul Valcea, unde se prezinta ca o "sosea de creasta". Desi obiectivele turistice aflate pe traseul soselei Transalpina nu sunt la fel de numeroase si cunoscute ca cele de pe Transfagarasan, accesul acestui traseu il constituie peisajele naturale, pastrate neatinse pana de curand.





Nu mai sta pe ganduri, solicita o oferta personalizata acum: http://s9.ro/p6o

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....