Infotrip Marmaris, Fethyie si Rhodos cu colega noastra, Silvia



Colega noastra, Silvia, a fost intr-un infotrip in Fethyie si Marmaris din Turcia, si pe Insula Rhodos
din Grecia, iar in articolul de mai jos ne poveste despre aceasta aventura:

"Prima oprire a fost in Fethyie, unde am ajuns cu avionul pe aeroportul din Dalaman. Transferul de la aeroport a durat 50 de minute si prima oprire a fost la hotelul unde am stat cazati, hotel Karbel 3*.
Fethiye un oras incantator, cu restaurante pe malul marii si alei pentru promenada pe langa un port activ, unde navele si barcile de pescuit convietuiesc alaturi de yachturile elegante.






Am petrecut in Fethiye putin timp ca sa pot vizita si admira toate frumusetile acestui oras.
A doua zi, am plecat dis de dimineata catre Marmaris, transferul a durat aproximativ 2 ore jumatate din Fethyie, dar a meritat. Marmaris este situat intr-un frumos golf care iti taie respiratia fiind numit si Perla Turciei, in locul de intalnire dintre marea Egee si marea Mediterana. Daca esti iubitor de sporturi acvatice, aici poti practica o multitudine, de la scufundari pana la sky jet.

Aici nu ai cum sa te plictisesti, faleza lunga cat vezi cu ochii iti ofera posibilitatea atractiilor de noapte, poti savura linistit un cocktail pe una din terasele de pe faleza sau poti alege sa iti petreci o noapte in stil Turcesc, unde cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti.
Dansatori din buric, dansuri populare si Suleyman Magnificul iti vor incanta privirea si vei ramane cu amintiri frumoase, pe care cu siguranta nu le vei uita curand.







O alta atractie din Marmaris, sunt fantanile cantatoare din centrul orarului, am mers pe jos o ora si jumatate ca sa le pot admira, dar a meritat.

Pe 31.05 am plecat catre portul din Marmaris, unde urma sa ne imbarcam spre Rhodos, numita si insula Soarelui. De cum ajungi in port nu ai cum sa nu observi zidurile orasului vechi, unul dintre cele mai mari orase medievale din Europa, care este un mozaic de diferite culturi si civilizatii. Rar ai ocazia sa te plimbi printre ziduri care-ti astern in fata ochilor 24 de secole de istorie. Cladiri - fortareata, bastioane, porti, alei inguste, minarete, case vechi, fantani si piatete, toate te fac sa simti ca ai pasit inapoi in timpurile medievale.







Strada Cavalerilor, este una dintre cele mai bine conservate strazi medievale din Europa, intesata de hanuri medievale care au gazduit soldatii Ordinului Cavalerilor. La capatul strazii, in Piata Muzeului, se afla Spitalul Cavalerilor, transformat in Muzeul Arheologic, biserica Maicii Domnului si Catedrala Ortodoxa Rhodos din perioada bizantina, care a devenit Catedrala Catolica atunci când Cavalerii au ocupat orasul. Acum adaposteste Muzeul Bizantin.

Daca ajungi in Rhodos, neaparat trebuie sa ajungi si in orasul vechi, ai nevoie de o zi intreaga ca sa poti strabate tot orasul la pas si sa te poti rataci pe stradutele inguste care nu se mai termina.








Am avut ocazia sa ajung si in Lindos, care este asezat pe o terasa deasupra marii, cu o panorama superba fiind considerat locul cel mai frumos de pe insula. Tipic gresesc cu stradute inguste, biserici albe si cochete, magazine cu suvenirurisi taverne imbietoare.

O poteca abrupta urca 116m deasupra Lindos-ului pentru a te conduce la Acropole. Odata ajuns in varf, dai cu ochii de vestigii antice uimitoare, siluetele coloanelor albe se lasa admirate pe fundalul cerului albastru si a coastei cu ape cristaline din zare.

                         





Pe langa zilele pline cu vizite, am avut desigur si 2 zile libere, pe care le am petrecut in orasul vechi, in Lindos si pe plaja cu apele cristaline ale marii Egee.

Sper ca viitoarea mea vacanta sa fie in Grecia pentru ca aici m-am simtit cel mai bine...."




Daca si tu iti doresti o vacanta de neuitat, solicita-ne o oferta personalizata: http://s9.ro/nq7

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....