Redescoperim Romania!

   Despre frumusetile tarii sunt multe de spus, dar mai ales de vazut si inteles. Va propun sa redescoperim Romania impreună cu colega noastra, Doina, care a vizitat de curand cele mai frumoaste statiuni balneoclimaterice din tara. 





"In timp ce citim, un concert al imaginatiei noastre va produce o exaltare simfonica de bucurie si acel sentiment de necunoscut ce m-a cuprins inainte de plecarea in acest infotrip .

Un start mai mult decat ratat a fost ceea ce se numea infotrip balneo, cu o intarziere de doua ore si jumatate . Putin iritati de situatie, si resimtind din plin frigul, am inceput sa avem mici sovaieli in ceea ce priveste aceasta plecare.

In prima zi , cea deloc norocoasa , ne-am indreptat vertiginos spre statiunea Olanesti pentru a servi pranzul ce se lasa urmat de vizitele hotelurilor din lista. Stațiunea Baile Olanesti are renume internațional datorită numeroaselor izvoare minerale care au contribuit de sute de ani la tratamentele de recuperare și refacere ale vizitatorilor. Ea reprezintă doar un exemplu al puternicei valorificări turistice naturale, unde predomină verdele, aerul curat și implicit buna dispoziție. Am poposit la hotelul President 3*, un hotel placut și destul de primitor .




A urmat hotel Olanesti de trei stele , un hotel care m-a impresionat placut cu multele schimbari aduse, personalul foarte primitor si o ambianta ce te indeamna parca la o vesnica vacanta . De cum îi treci pragul hotelul te uimeste, complet renovat la interior si finalizat in 2018, complexul ofera un Bar de Ape minerale din sursele izvoarelor de aur, loc de joaca pentru copii, restaurant, sala de conferinta si, in curand, un nou Medical Spa. Ne-am luat ramas bun de la gazda noastra de la Hotel Olanesti si in mare fuga am pornit catre Baile Govora ca dupa o zi cu peripetii sa ne si cazam la Hotel Palace 4*.

Ne-am apropiat din ce in ce mai mult de statiunea Baile Govora si cu o dorinta de a ne caza mai repede si a ne odihni, mare a fost surpriza cand am vazut Hotelul Palace, un hotel de 4* ce se ridica la nivelul hotelurilor din afara din aceeasi categorie, puteai spune cu usurinta ca arata ca un palat. O incursiune în atmosfera elegantă a anilor 1920, alături de detaliile contemporane ne-au incantat simțurile pentru o singura noapte de cazare. Restaurantul, impunator cu detalii arhitecturale deosebite, ambianta rafinată de epocă, note de clasic stilat, iată atmosfera în care sunt așteptați oaspeții Restaurantului Hotel Palace 4*.





In ceea de-a 2-a zi am pornit dis de dimineata catre Baile Herculane, odihniti, plini de voiosie si gata sa purcedem cei 220 km pana la destinatie. Frumusetea si acuratetea peisajului era de poveste, chiar imi spuneam ca eu nu redescopar o Romanie ci vizitez un paradis, Dunarea involburata, ploaia care cadea peste toata verdeata de un verde crud si proaspat nu puteai sa spui ca redescoperi, ci ca acum descoperi cu adevarat Romania. In trecerea noastra prin Targu-Jiu ne-am oprit sa vizitam capodoperele lui Constantin Brancusi, Coloana Infinitului, Poarta Sarutului Si Masa Tacerii, opere de mare arta ale marelui sculptor roman . Urmand frumusetea naturii am purces spre Grand Hotel Minerva unde ospitalitatea și confortul unui hotel de 4 stele ne-a uimit cu un concept deosebit pentru una dintre cele mai vechi stațiuni balneo din lume. Atmosfera deosebita, relaxanta si exclusivista, ne-a facut sa ne dorim sa ramanem acolo. Cazarea si cina a fost la Hotel Afrodita Resort & Spa 4*, situat in centrul stațiunii Băile Herculane, cu servicii și facilități diferite, de la camere moderne la restaurante diverse si terasă cu priveliște la spații de joacă pentru cei mici. În aer liber sau in interior, la Afrodita Resort & Spa 4* totul e atât de special și atât de diferit!







A treia zi a inceput cu un mic dejun destul de copios si o cafea plina de savoare, am facut check out-ul si am plecat cu autocarul care ne-a asteptat in fata hotelului, pentru a parcurge cei 340 km catre statiunea Baile Felix. Am fost cazati la Resort President Spa de 4 * unde ne-am bucurat din plin de facilitatiile acestuia. Hotel President SPA oferă camere cu aer condiţionat, iar printre diversele facilităţi disponibile se numără o piscină în aer liber şi un centru de fitness, de care ne-am putut bucura o singura noapte. Parca putin obositi de aceste plecari zilnice cu troller-ul gata pregatit , asteptam sa mergem spre Hotel International de 4* unde vom ramane doua nopti.




In a patra zi am avut surpriza sa vizitam orasul Oradea, intr-o excursie ce a fost organizata de Primarie. Aici este și centrul istoric al orașului, având cea mai mare concentrație de clădiri istorice, dar care s-au mai șubrezit în timp, centrul istoric a intrat într-un proces de schimbare la față. Piata Unirii este o frumusete a culorii si doar ploaia a putut sa ne alunge atat de repede incat nu am putut ramane sa ne bucuram ochii pentru multa vreme. 






Ne-am cazat la Hotel International unde am si ramas doua nopti spre bucuria tuturor. A urmat o seara plina de evenimente care mai de care. Am avut acces la 2 piscine interioare şi la 3 piscine în aer liber, precum şi la saună. Doar cu un cost suplimentar sunt disponibile şi alte tratamente, cum ar fi masaje, hidroterapie, kinetoterapie şi împachetări cu nămol. Restaurantul serveşte bufet suedez şi mâncăruri à la carte. Proprietatea oferă regim de demipensiune cat şi de pensiune completă.

A cincea zi a inceput cu micul dejun dupa care am purces la vizitarea statiunii si hotelurilor din zona .

Hotel Lotus Therm 5*, International 4*, Termal 3*, Nufarul 3*, Poienita 3* si Mures 2*. Vizitarea statiunii a fost impresionanta, am descoperit resorturi noi si hoteluri de curand renovate. Lotus Therm va impresiona prin valoarea și atenția oferită, cu o capacitate de 180 de camere și apartamente, dintre care un apartament VIP, un apartament HoneyMoon, două apartamente Blue și două Gold, Lotus Therm este cel mai spectaculos hotel din regiunea de vest a țării. Lux şi excelenţă în domeniul serviciilor de balneologie, Wellness & SPA.






Dupa vizitarea tuturor hotelurilor si amprenta lasata de aceste minuni care sunt la noi in Romania , ne-am bucurat de inca o noapte relaxanta la hotel International .

A sasea zi , a fost un bumerang al calatoriei nostre care se apropia de sfarsit. Plecarea a fost dis de dimineata, la ora 8 eram in drumul nostru spre Covasna unde aveam sa ne cazam la Hotel Caprioara 3*, aici fiind si ultima noastra oprire in acest infotrip. Am facut popas in Statiunea Sovata unde am si vizitat hotelul Bradet 4* si Hotel Sovata 4*, unde am si luat pranzul. Orele petrecute in autocar nu ne-au deranjat deoarece era imbinat cu voia buna a noastra si peisajul mirific pe care il admiram in trecerea noastra spre Covasna. Ploaia si-a facut aparatia insotita de furtuna, dar natura nu ne-a lasat dezamagiti de peisaje ca de poveste, unde soarele, curcubeul si norii grei si gri de ploaie se imbinau perfect pentru un tablou ce l-am putut admira pret de minute intregi. 

Odata ajunsi la Hotel Caprioara, un hotel complet renovat ce face parte din staţiunile cu caracter unic, datorită bogăţiei sale în resurse naturale, ne-am cazat, fiind usor vizibila oboseala acumulata pe tot parcursul acestiu circuit de a redescoperi Romania si statiunile balneo pe care le detinem.
Prezentarea intregului complex de catre reprezentantii gazdelor ne-a dus cu gandul ca totusi avem resurse ce multe tarii din lume nu le detin . 





In a saptea zi si inainte de plecarea noastra spre Bucuresti am vizitat frumoasa statiune Covasna si unele hoteluri precum Clermont 4*, TTS Spa & Wellness 4*.

Hotel Clermont4* m-a impresionat foarte mult, prin facilitățile și locațiile diversificate, care asigură servicii deosebite, cu un mediu agreabil pentru conversații liniștite, o atmosferă caldă dar și o infrastructură menită să susțină evenimente complexe puse la dispozitia tuturor. Acolo am aflat pentru prima oara despre mofeta, o procedura care are la bază resursele locale unice la nivel european. 





A urmat vizita la TTS Spa & Wellness 4*, intr-o atmosferă specială, cu un decor elegant unde am fost primiti de gazda noastra care ne-a prezentat frumosul hotel .

Am plecat din zona Covasnei revigorati de ceea ce ne-au vazut ochii, de frumusetea peisajului ce se completa perfect cu hotelurile vizitate.

Un singur popas am mai avut de facut, la Hotel Rozmarin din statiunea Predeal unde ajunsi am servit masa de pranz. Am degustat mancare de calitate cu gusturi autentice si am vizitat o locatie care merita toata atentia dumneavoastra .





Sfarsitul acestui infotrip se apropia vertiginos, si cu cat ne apropiam de intrarea in Bucuresti , distantele dintre timp si spatiu mi-au aratat inca o data ce frumoasa este Romania. Am vizitat şi alte ţări, precum Spania , Italia, Turcia , Grecia care mi-au plăcut foarte mult şi pe care le consider foarte frumoase. Cu toate acestea cred că ţara mea, România, este şi va fi pentru totdeauna cea mai frumoasă ţară pentru mine."

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....