Sfaturi utile pentru un city break la Praga!


     Situata in inima Europei, Praga isi datoreaza imaginea multor imparati si artisti, evidentiindu-se prin exuberanta gotica a castelului si a catedralelor sale, prin sobrietatea Cimitirului Evreiesc medieval si prin opulenta „Orasului Nou”. "Orasul de Aur" este o destinatie ideala pentru romantici, dar si pentru iubitorii de frumos, care vor ramane fascinati de comorile aflate in acest oras. Centrul vechi este o bijuterie pretioasa ce ofera o experienta unica pentru cei care adora sa cutreiere stradutele inguste pline de cafenele si magazine de tot felul. Colega noastra, Andrada, a vizitat de curand superbul oras si ne povesteste mai jos experienta ei:



     "Auzind atat de multe lucruri interesante despre Praga, imi doream foarte mult sa ajung sa il vizitez. Anul acesta am reusit, iar tot ce pot sa spun este ca asteptarea a meritat.. Am achizitionat cu 1 luna inainte pachetul (bilete avion + 3 nopti cazare) la tariful de 225 euro, in perioada 28.02-03.03.2019.
Nu am optat pentru transfer deoarece am vrut sa descopar singura cum pot ajunge in punctele importante, putand ulterior sa ii informez si pe viitorii turisti. Asadar am luat shuttle din aeroport catre gara centrala. Drumul a durat cca 45-60 minute, iar costul unui bilet a fost de 70 coroane cehesti (25 coroane = 1 euro).
Ca sa ajung la hotelul unde eram cazata a trebuit sa iau si 2 statii metroul (1 bilet = 35 coroane), pana la statia IP Pavlova, iar de acolo am mai mers pe jos cca 8-10 minute. Hotelul City Club 3* este modest, dar curat, iar micul dejun destul de bogat, avand in vedere tariful platit. O surpriza placuta!

In prima zi, ajungand la ora 18.00 la hotel, nu prea mai aveam forte sa iau orasul la pas, asadar m-am plimbat prin zona cautand un restaurant sa iau masa. Am gasit pe o alee restaurantul Kravin unde mancarea este excelenta, iar tarifele acceptabile. Am platit cca 350 coroane pentru un gulas si o halba de bere ceheasca .

A doua zi a inceput foarte devreme pentru mine, deoarece imi doream sa descopar cat mai multe parti ale orasului. Pana in Piata Wenceslas am mers lejer 15 minute, iar de aici am pornit catre Castelul Praga. Pentru o secunda m-am gandit sa iau tramvaiul, insa mi-am dat seama ca nu as vrea sa pierd frumusetile care inconjoara acest oras, asadar m-am incumetat si cat ai clipi am ajuns pe cealalta parte a raului Vltava. Nu puteam trece prin fata Ceasului Astronomic fara sa ma asez la o terasa pentru a-mi savura cafeaua de dimineata, fara sa vizitez Manastirea Loreta (intrarea este 100 coroane) sau fara o sesiune de shopping rapida, fiind inconjurata de magazine la tot pasul J. Am stat la coada pentru a vizita Castelul, dar a meritat asteptarea deoarece am descoperit o istorie bogata din vremea Regilor Boemiei si a Imparatilor romani. Manastirea St Vitus impresionanta prin arhitectura si culoare (atat in interior prin vitralii, cat si la exterior), Basilica St George si gradinile de imprejurimi au incheiat vizita din aceasta zi. Ma gandeam sa ajung si la turn, dar deja eram prea obosita (facusem deja 20 km si nu era decat ora 16). La retur m-am intors pe Podul Carol cu o lungime de peste 500m, ornat cu peste 30 de statui, foarte animat, fiind plin de muzicanti si caricaturisti. Imi pare rau ca nu am ajuns sa il vad seara.







La intoarcere spre hotel ne-am oprit la restaurant Blatnicka, din centrul orasului, pentru cina. Va recomand sa nu luati masa la restaurantele din zonele obiectivelor turistice deoarece riscati sa platiti dublu.
A doua zi ne-am plimbat prin Wenceslas Square si am mai vizitat alte palate si biserci vechi , plus o alta sesiune de shopping .
In concluzie, Praga este un oras care mi-a intrat in suflet, al 3-lea in preferintele mele, un oras in care ai impresia ca te-ai intors in timp."












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule