Cele mai frumoase insule din lume!



     Pamantul este presarat cu insule de o frumusete uimitoare, care atrag in fiecare an milioane de turisti din intreaga lume. Fiind înconjurate în totalitate de apă, insulele reprezintă oaze de liniște și sunt de multe ori asociate cu vacanțele de vis pe un tărâm exotic. Dacă și tu îți doresti tare mult o vacanță cât mai exotică, îți propun să aruncăm un ochi peste topul celor mai frumoase insule din lume.




Insula Bali, Indonezia

      Bali, insula zeilor, se afla in Indonezia si este o destinatii exotica de top ce concureaza cu succes la titlul de "cea mai frumoasa insula din lume". O combinatie placuta de ospitalitate, arta si cultura, ceremonii feerice in temple si spectacole de dans, cu frumuseti naturale uimitoare, de la munti vulcanici si coline cu terase cultivate cu orez spectaculoase, pana la plaje superbe si ape cu sclipiri de smarald, Bali este materializarea pura a conceptului de destinatie exotica.






Bora Bora - Polinezia Franceza   

      Bora Bora este o insulă vulcanică din atolul cu același nume, aflat în Oceanul Pacific. Deşi măsoară un pic peste 6 kilometri lungime şi 4 kilometri lăţime, Insula Bora Bora este considerată unul dintre cele mai frumoase şi mai romantice locuri de pe Pământ.Plajele cu nisip fin şi apele azurii vă aşteaptă pentru plimbări romatice şi băi de soare.
Cei mai curajoşi turişti care îşi petreac vacanţa pe superba insulă din Polinezia Franceză pot încerca să vadă cum este să hrănească rechinii. Nu trebuie ratată nici o vizită la Lagoonarium, unde turiştii pot înota alături de rechini şi pisici de mare.



  








Seychelles 

     Această țară din estul continentului African este un arhipelag format din sute de insule spectaculoase, cu plaje fine îngrădite de palmieri și ape albastre. Da, Seychelles e genul acela de loc despre care vorbeam în introducere, iar datorită dezvoltării sale turistice, a devenit din ce în ce mai accesibil.

    Desi include nu mai putin de 115 insule, nu te astepta sa intalnesti prea multi oameni in Seychelles. Doar patru dintre insule sunt locuite, iar pe cei mai multi localnici ii vei intalni pe tropicala si muntoasa Mahé. De altfel, dintre toate statele africane, Seychelles are cea mai mica populatie.
    
    Merita sa faci o excursie de o zi pe insula nelocuita Aldabra. Aceasta insula de corali a fost declarata Rezervatie naturala si inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1982. In niciun alt loc de pe planeta nu vei mai intalni peisajul natural si frumusetea salbatica de aici. Este locul preferat al crabului de cocos (cel mai mare crab de uscat din lume), al lisitelor de Aldabra, al barracudelor, dar si al rechinilor-ciocan.






Palawan,  Filipine

     Între Marea Chinei de Sud și Marea Sulu se află Palawan, o provincie întinsă pe cea mai frumoasă insulă din Filipine și, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase din lume. Stânci abrupte se înalță din ape turcoaz și limpezi, oferind vizitatorilor un peisaj desprins parcă de planetele îndepărtate ale filmelor science fiction.

     Plajele tropicale exotice cu nisip fin și alb ca făina, vegetaţia luxuriantă, diversitatea faunei și florei au făcut ca această ţară să fie din ce în ce mai vizitată, atragând în anul 2016 peste 5 milioane de turiști străini.








Maldive

    Iată încă o țară care se întinde pe un arhipelag de insule și atoluri din care n-am putut să alegem doar o singură destinație. Maldive e pur și simplu… Maldive, o republică aflată în Oceanul Indian, a cărei economie este susținută de turism.

     Imagineaza-ti o plaja cu nisip alb si fin, un cer albastru nesfarsit si o apa fara limite. Adauga un sentiment de liniste si relaxare suprema. Da, asa este in Maldive.In cifre, Maldive inseamna un sirag de peste 1000 de insule si atoli (mai mult de 200 dintre ele nelocuite) cu o lungime de circa 800km. Micutele insule inconjurate de nisipuri albe si lagune de un albastru ireal (cand albastru electric, cand verde-turcoaz) atrag in fiecare an aproape 300.000 de turisti. Unii atoli sunt atat de mici, incat au fost transformati pur si simplu in resorturi turistice si…atat.





Mauritius

     Mauritius este o insula din Oceanul Indian, aflata in apropiere de Insulele Reunion si Rodrigues. Ape limpezi, de un albastru turcoaz si nesfarsite plaje albe, cu cocotieri, fac din Mauritius o destinatie tropicala ideala pentru o vacanta de vis.

     Insula este considerata paradisul Oceanului Indian, gratie lagunelor largi, marcate de nisipul alb si fin. De jur imprejurul insulei, fasii lungi de plaja ofera posibilitati de relaxare fara egal.

    Pe langa celebrele plaje, pe insula poti avea parte de experiente inedite si variate, indiferent daca alegi sa iti petreci concediul alaturi de persoana iubita, de familie si copii sau de un grup de prieteni.







Zanzibar, Tanzania

    Insula Zanzibar este probabil cea mai buna optiune pentru o evadare la soarele Africii de Est, oferind superbe plaje tropicale cu nisip alb, alaturi de plantatii luxuriante de ceai, o istorie interesanta si o cultura fascinanta.

    Din punct de vedere gastronomic, Zanzibar este faimos in lume pentru plantatiile imense cu mirodenii – de la piper, ghimbir, lemon grass, pana la vanilie, scortisoara, nucsoara si cuisoare; de asemenea, fructele de mare proaspete (homari, creveti, caracatita, crabi, calamari) sunt la fel de apreciate. Nuca de cocos este si ea des folosita in multe dintre preparatele traditionale zonei.
Expresia “hakuna matata” este des intalnita in aceasta regiune, si inseamna “nici o problema”.

    Plajele cu nisip alb ce se pierd in apele cu reflexii de safir ale Oceanului Indian sunt prezente in toate zonele arhipelagului.






Mallorca, Spania

    Intreaga insula se bucura de o mare varietate: de la coastele si golfurile marginite de palmieri pana la lanturile muntoase din interiorul insulei cu inaltimi de pana la 1500 m. Cele mai populate statiuni sunt reprezentate de: Can Pastilla, Playa de Palma, Arenal, Santa Ponca, Palma Nova si Magaluf.

    Majoritatea oamenilor care aleg aceasta insula ca destinatie de vacanta se gandesc la plaje, soare si relaxare. Iar Mallorca sta excelent la acest capitol. Iar unul dintre cele mai bune locuri din Mallorca in care sa te bucuri de plaje este Llucmajor. Situata la aproximativ 25 de kilometri de Palma de Mallorca, in partea de sud, aceasta zona spectaculoasa a Mallorcai are numeroase golfuri si plaje exotice. Iar turnurile de aparare din secolul al XVI-lea asezate de-a lungul coastei Llucmajor incadreaza perfect decorul incantator al plajelor din aceasta parte a insulei.







Descopera toate ofertele exotice de pe site-ul agentiei noastre: www.amaryllistour.ro 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule