6 mancaruri internationale pe care trebuie sa le incerci in tara lor!

      De fiecare data cand viziteti o tara straina, trebuie sa degusti specialitatile locale, unde gustul este autentic! Cultura şi civilizaţia unei ţări sunt reprezentate şi prin felurile de mâncare specifice, iar unele gastronomii sunt celebre în întreaga lume. Italia, Franţa, Mexic, Grecia sau Thailanda se numără printre ţările considerate a avea cea mai bună mâncare tradiţională din lume.



1. Guacamole, Mexic

       Mexicul este o ţară imensă, cu o mare diversitate de relief, climă şi resurse. Aceşti factori au dus la o mare varietate de stiluri de gătit în interiorul aceleiaşi ţări. Gastronomia mexicană de astăzi este un amestec între bucătăria originală mayaşă şi aztecă şi influenţele conquistadorilor spanioli. Având una din cele mai mari longevităţi şi tradiţii culinare, bucătăria mexicană a intrat în patrimoniul UNESCO.
Guacamole, pe care mexicanii il au in meniul lor de mii de ani, este un sos pe baza de avocado, extrem de gustos si sanatos.

Incearca delicioasa bucatarie mexicana: https://goo.gl/nvDwuL



2. Carnea de vita, Argentina

     Bucătăria argentiniană poate fi descrisă cu uşurinţă ca un mix dintre cultura indigenă şi cea mediteraneeană, împreună cu varietatea locului în ceea ce priveşte animalele crescute şi agricultura.
Vita este mancarea specifica la cina, pranz sau chiar mic dejun in Argentina, aceasta fiind tara cu cel mai mare consum de carne de vita pe cap de locuitor. Carnea se găteşte cel mai des pe grătar, mâncarea purtând numele de asado. Pentru acest „preparat” tradiţional se foloseşte cel mai des cotletul şi coasta de vită.

Trebuie neaparat sa gustati carnea de vita argentiniana, asa ca rezerva vacanta ta aici: https://goo.gl/gUFt1r



3. Mieliepap, Africa de Sud

      Întrucât în Africa de Sud există foarte multe culturi şi tradiţii, nu este de mirare că şi mâncarea tradiţională este la fel de variată. Graţie acestei remarcabile diversităţi culturale, această ţară este considerată de mulţi experţi drept tărâmul preparatelor delicioase. Ca orice stat care se respectă, Africa de Sud are de oferit mâncăruri tradiţionale speciale, printre care se numără muşchi de crocodil, omizi fripte şi chiar cap de oaie prăjit pe grătar.
Mieliepap este un terci consistent din porumb (sau mamaliaga, pe romaneste), servit de regula langa legume si preparate din carne. Este cel mai popular preparat traditional din Africa de Sud si este consumat de catre toti locuitorii tarii, fie la micul dejun, fie ca fel principal la pranz sau cina.

Trebuie sa gusti preparatele delicioase din Africa de Sud, asa ca iti propunem circuitul nostru: https://goo.gl/z3a8Fm




4. Eclair, Franta

     Bucătăria franceză esta una dintre cele mai faimoase şi softisticate, având zeci de milioane de fani în lumea întreagă, încântând papilele gustative şi simţul estetic deopotrivă. Dar dacă ar trebui să asociezi un gust Franței, cu siguranță acesta ar fi dulce şi nu sărat. Multe deserturi franțuzești au făcut de-a lungul timpului înconjurul lumii, fiind astăzi cunoscute și servite aproape pe tot globul.

     Eclerul este preparat dintr-un aluat de forma alungita, umplut cu diferite creme de patiseri. Reţeta clasică se face cu cremă de vanilie, ciocolată sau cafea, însă creativitatea patiserilor francezi nu are limite. Eclerul poate avea frunze de toamnă din ciocolată, cremă la fel, migdale şi nuci caramelizate, ecler cu caramel şi popcorn.

Savureaza unul dintre deserturile frantuzesti pe strazile din Paris: https://goo.gl/1kFSm4 




5. Satay, Indonezia

     O călătorie în Indonezia nu este completă dacă nu încerci cel puțin câteva dintre delicioasele preparate tradiționale, gătite cu condimente exotice, după rețete vechi, știute doar de localnici.
Satay sunt un fel de frigărui cu carne, gătite deasupra unor cărbuni încinși și servite cu Ketupat, un fel de chiftele din orez, și sos de alune. Culoarea preparatului, chiar dacă este făcută din carne, este spre galben. Acest lucru se datorează ingredientului obligatoriu în preparat – turmenicul. Este o mâncare tradițională pe care o vei găsi preparatul la toate restaurantele posibile, cât și la colț de stradă sau la vânzători ambulanți care îți vor prepara, pe loc, preparatul pe grătar.

Iti recomandam un circuit in Indonezia pentru a te putea bucura de delicioasele preparate traditionale: https://goo.gl/7GN5ct




6. Japonia 

     Japonia este o țară cunoscută pentru preparatele delicioase pe care le poți savura și pentru cultura complet diferită față de a noastră. De aceea, dacă ajungi prin Țara Soarelui Răsare, trebuie să încerci preparatele lor și să bei mult ceai verde!
     Sushi este un preparat foarte îndrăgit, având ca ingrediente de bază peștele crud și orezul japonez cu bob scurt. De cele mai multe ori, acesta este servit înfășurat în nori (foi de alge marine), orez presat cu mâna sau în formă ovală, cu pește crud sau icre deasupra. Potrivit tradiției japoneze, sushi este considerat a fi finger food (mâncare ce se consumă cu mâna), însă nu se exclude folosirea bețișoarelor, mai ales pentru cei mai experimentați.

Te-am convins sa incerci aceste preparate delicioase? https://goo.gl/ycDtaM 


 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....