Cu copilul in city break la Londra: ce sa vizitati!

     Cosmopolita, boema, dar totodata conservatoare, Londra atrage anual milioane de turisti. Orasul este plin de atractii pentru copii, potrivite pentru toate varstele, tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti din multimea de optiuni. Cand mergi in city break intr-un oras cu atat de multe atractii, timpul este pretios, mai ales daca sunteti alaturi de cei mici, asa ca mai jos regasiti o serie de locuri unde ii puteti duce pe pitici.




1. Natural History Museum

     Muzeul de Istorie Naturala din Londra, alternativa londoneza a Muzeului Antipa din Bucuresti, este locatia perfecta de a-si aduce copiii curiosi. Aflat in zona South Kensington si foarte accesibil dinspre metrou printr-un tunel care leaga toate muzeele din zona, Muzeul de Istorie Naturala te lasa cu gura cascata inca de afara. Muzeul prezinta pe langa exponate geologice si schelete, mulaje de animale fosile ca si schelete ale omului preistoric. Iar pentru ca baietelul meu este pasionat de dinozauri, cea mai interesanta zona ni s-a parut cea dedicata vertebratelor preistorice, unde pot vedea un T-rex care se misca si arata incredibil de real.
P.S. Intrarea este gratuia!








2. Science Museum

      O atractie majora pentru copii, dar si pentru adultii de toate varstele, Muzeul de Stiinta este unul dintre cele mai interactive din oras, dispunand de o multime de exponate pe care turistii sunt invitati sa le experimenteze prin interactiune directa. Noi am fost destul de obositi dupa vizitarea Muzeului de Istorie si nu am apucat sa il vedem si pe acesta in intregime, insa este locul care gazduieste una dintre cele mai importante colectii de exponate ce trateaza evolutia stiintei si industriei, intr-un mod distractiv si foarte creativ. Muzeul de Stiinta este situat chiar langa Muzeul de Istorie Naturala, iar intrarea este gratuita.








3. Winter Wonderland si Hyde Park 

     Am avut norocul sa vizitam Londra chiar in perioada sarbatorilor de iarna, asa ca ne-am putut bucura si cu o vizita la renumitul Targ de Craciun " Winter Wonderland" din Hyde Park. Daca doresti sa te bucuri de Craciun si totodata de multitudinea de activitati similare Disneyland, acest targ te va incanta indiferent de esti copil sau adult. Aici se afla nu mai putin de 200 de casute din lemn decorate in spiritul Craciunului, de unde va puteti procura cele mai inspirate cadouri de Craciun pentru cei dragi. Va mai puteti bucura de un urias patinoar in aer liber, dar si de un urias parc de distractii cu nu mai putin de 100 de posibilitati de a te distra si amuza. Accesul in parc este gratuit si poti ajunge aici cu metroul pana la statia Marble Arch.
Chiar daca nu ajungeti in Londra in perioada sarbatorilor, Parcul Hyde ramane in continuare o atractie turistica, fiind o adevarata oaza de verdeata in viata urbana. 








4. M&M's World

     Cel mai mare brand de ciocolata al lumii are un magazin propriu pe 4 etaje in centrul Londrei si este un loc de poveste cu mii de bomboane colorate. Magazinul se gaseste in Leicester Square si este deschis de luni pana sambata intre 09:00-00:00, iar duminica intre 12:00-18:30.





5. Lego Store, Leicester Square

Aflat langa M&M's World, magazinul Lego reprezinta o alta atractie pentru copiii de toate varstele. De aici puteti achizitiona colectiile Lego, dar si alte accesorii sau suveniruri personalizate ale brandului. Este deschis zilnic intre orele 10:00 - 22:00, exceptie fiind duminica, cand programul este de la 10:00 la 18:00.






6.  Rainforest Cafe 

   Rainforest Cafe arata de la exterior ca un magazin de jucarii si suveniruri cu toate animalele exotice, insa coborand la subsol, vei descoperi restaurantul cu adevarat special si vei putea patrunde in inima junglei amazoniene. Aici puteti intalni animale animatronice in marime naturala, dar si un acvariu cu pesti adevarati. La un interval de 15-20 de minute, in restaurant se intuneca si apare un efect de ploaie amazoniana, cu tunete si fulgere artificiale. Desi este mai tot timpul plin, noi am asteptam cam 10-15 minute pana am fost condusi la o masa. Se fac rezervari, dar doar pentru 30% din restaurant, restul locurilor sunt pastrate pentru clientii care vin pur si simplu. Programul restaurantului si al magazinului este: in timpul saptamanii intre 12:00-22:00, iar in weekend intre 11:30-22:00.










Noi am petrecut 4 zile in Londra, iar timpul nu ne-a permis sa vizitam mai multe. Daca aveti mai multe zile la dispozitie va recomandam si:
 - ZSL London Zoo
 - LEGOLAND
 - London Aquarium
 - British Museum
 - Palatul Buckingham
 - Muzeul Madame Tussauds 
 - Magazinul de jucarii Hamleys



Bine de stiut:
- vremea in Londra este imprevizibila, de aceea e bine sa aveti la voi o umbrela si haine de rezerva pentru prichindei.
- se poate achita cu cardul oriunde, inclusiv la tarabele de la Winter Wonderland
- aveti nevoie de Oyster Card pentru toate mijloacele de transport in comun: metrou, autobuz, tren. Cardul costa 5 lire si il puteti achizitiona din statiile de metrou sau de la orice chiosc din oras, insa va primiti toti banii inapoi atunci cand il returnati. Atentie, pe un card nu poate calatori decat o singura pesoana; pentru o familie compusa de exemplu din doi adulti si un copilas, aveti nevoie de 2 carduri, iar copilul intra impreuna cu un adult. Pentru calatoriile cu metroul sau cu trenul: cardul se validează atât la intrarea în staţie cât şi la ieşirea din aceasta, iar costul unei călătorii cu metroul diferă în funcţie de zonele oraşului în care doriţi să vă deplasaţi. Iar pentru calatoria cu autobuzul, cardul se valideaza la urcare si o calatorie costa 1,5 lire indiferent de directie sau nr de statii.
- trebuie sa fiti foarte atenti cand traversati strada, mai ales acolo unde nu sunt semafoare. In Londra se circula in sens opus fata de noi si avem tendinta sa ne asiguram intai din partea stanga si apoi din dreapta, insa acolo este exact invers. La majoritatea trecerilor de pietoni scrie pe jos din ce directie sa te asiguri, insa tot este putin confuz.
- indiferent pe ce aeroport aterizezi, gasesti la orice ora mijloace de transport in comun pana la centrul orasului. Noi am aterizat pe Luton, si am luat un autobuz pana la Marble Arch care costa 12 lire pentru un adult si 6 lire pentru copil. Calatoria a durat in jur de o ora si 20 de minute, insa daca doriti o varianta mai rapida puteti lua trenul.

Daca si tu iti doresti un city break in Londra, nu ezita sa ne contactezi pentru cele mai bune oferte:
📧 office@amaryllistour.ro
☎️ 0734.910.990 - Silvia 
☎️ 0723.424.720 - Georgiana
☎️ 0736.821.306 - Raluca
☎️ 0731.553.386 - Ramona



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....