Laponia - Taramul magic al lui Mos Craciun

Peisaje nepamantesti, natura salbatica, culori intense si ireale, intinsuri nesfarsite de zapada si o atmosfera de basm. Cand auzi „Laponia”, inevitabil, te gandesti la un taram inghetat si la Mos Craciun, la spiridusi, reni si la clipele magice ale copilariei. Motive pentru a vizita Laponia sunt nenumarate, dar probabil cel mai important este ca la numai o distanta de 5 ore de zbor, ajungi cu adevarat la capatul pamantului si la inceputul unui taram de basme.

Intalnirea cu adevaratul Mos Craciun

Pentru copii, cel mai asteptat moment este, fara doar si poate, intalnirea cu adevaratul Mos Craciun. Stiai ca Mosul traieste intr-o casuta pe Korvatunturi - Muntele-Ureche - de unde poate sa auda toate dorintele copiilor ? In casuta sa, are o sufragerie spatioasa, o biblioteca mare si, desigur, bucataria unde doamna Craciun prepara retete delicioase. E de la sine inteles ca in casa se afla atelierul unde se fabrica darurile si magazinul de cadouri. Iar Muntele-Ureche are nenumarate cotloane in care se ascund elfii si paduri dese, asa cum le place renilor.



Safari cu sania trasa de husky

Faceti cunostinta cu prietenosii caini husky si experimentati o plimbare palpitanta, ce va va purta peste drumuri inzapezite si lacuri inghetate. Rapizi, puternici si foarte rezistenti, cainii husky lucreaza in echipa, iar fiecare sanie, in functie de greutate si traseu, este trasa de sase, opt si, chiar, mai multe patrupede asezate intr-o ordine speciala: echipa e condusa de un husky-lider (de obicei, femela), inteligent, experimentat si bine dresat, la mijloc sunt pusi cainii tineri, iar cei mai puternici sunt inhamati imediat dupa sanie.



Aurora Boreala 

Aurora Boreala, sau Luminile Nordului, cum mai e denumită, reprezintă unul dintre fenomenele spectaculoase ale naturii. Aceste fuioare stranii de nori de lumină, care apar de obicei în nuanțe pale de verde și roz, sunt rezultatul coliziunii dintre particulele încărcate ale vântului solar cu particulele atmosferei terestre. In mitologia finlandeza se crede ca Luminile Nordice sunt spirite ce se misca pe bolta, o alta legenda sustinand ca pe cer se reflecta scutul eroinei mitice Valkyria, altii sustin ca aurora este coada unei vulpi polare.


Plimbare cu sania trasa de reni

Nimic nu se compară cu experiența plină de adrenalină de a aluneca prin pădurea acoperită cu zăpadă într-o sanie trasă de reni. Rudolf, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen sunt cei noua reni magici care fac sa pluteasca sania Mosului. Un ren obisnuit poate atinge 70 km/h, iar in Laponia puteti invata, alaturi de copii, sa conduceti propriul atelaj.


Cea mai frumoasă sărbătoare a anului devine, parcă, și mai frumoasă, atunci când Ajunul Crăciunului te prinde acasă la Moş Crăciun. Rezerva aici vacanta ta si petrece cel mai frumos Craciun impreuna cu familia, in Laponia!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule