Africa de Sud - un taram unic!

     Africa de Sud este fara nici o indoiala o tara deosebita! Relieful spectaculos prin insusi diversitatea sa, parcurile nationale in care o multitudine de animale specifice continentului negru pot fi admirate in habitatul lor natural, spatiile urbane cosmopolite alcatuiesc un mix fascinant pentru calatorul activ si avid de cunoastere.



Cape Town 

     Strajuit, pe de o parte, de apele oceanului si, pe de alta parte, de spectaculosii Munti Table, Cape Town, numit odinioara si Capul Bunei Sperante, este astazi unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase orase ale Africii de Sud. Cape Town atrage prin : plajele, muntii, porturile, parcurile si cladirile care creeaza impreuna o atmosfera aparte, o trecere intre mediul natural, salbatic, si mediul urban, cosmopolit. Cunoscut de sud-africani ca Orasul Mama al Africii de Sud, Cape Town are un mod de viata aparte, dar si o arhitectura specifica, un stil unic nascut din diversitatea oamenilor, dar si a locurilor.







Johannesburg

     Desi este cunoscut ca Orasul Aurului, culoarea dominantă în Johannesburg este verdele. Aici intalnim cea mai mare padure urbana din lume, cu peste 6 milioane de copaci plantati doar in oras! Cea mai mare gradina zoo din Africa de Sud a fost amenajata la Johannesburg, unul dintre putinele locuri in care tigrul siberian si leii albi au reusit sa se inmulteasca cu succes. Gradina zoologica are 54 de hectare si este casa a peste 2000 de animale exotice din mai mult de 360 de specii, primind anual sute de mii de turisti din colturile lumii. 
     Johannesburg mai este cunoscut si ca paradisul celor pasionati de sporturi extreme, de la rafting, bungee-jumping sau parasutism pana la cataratul pe cladiri si stanci. 





Parcul National Kruger

     Avand o suprafata comparativa cu cea a Sloveniei, Kruger este una dintre cele mai mari rezervatii naturale din lume si o destinatie ideala pentru safari. Turistii pot intalni aici 147 de specii de mamifere (inclusiv cei 5 uriasi ai Africii: leul, elefantul, leopardul, rinocerul negru şi bivolul african), 517 specii de pasari si 1.982 de specii de plante. Parcul Kruger este cu siguranta unul din principalele motive pentru care va recomandam o vizita in partea sudica a misteriosului continent african.
     Terenul rezervatiei a fost impartit in trei regiuni naturale pentru a facilita orientarea vizitatorilor.
Partea sudica, o savana presarata cu coline si acoperita de arbori, se intinde de la raul Crocodile pana la raul Sabie si cuprinde Skukuza, centrul administrativ al parcului. La nord de raul Sabie incepe partea centrala a parcului, care se continua pana la raul Olifants. Pe aceasta suprafata intinsa, pe care ploaia cade mult mai rar decat in sud, predomina savanele deschise, acoperite de ierburi. La nord, acestea sunt inlocuite de niste savane numite mopane, pe care cresc tufisuri rare.





Durban

     Palmieri, nisip auriu, valuri uriase, ideale pentru surf, sau lagune cu ape linistite in care sa va petreceti timpul alaturi de familie, hoteluri de cinci stele, apartamente de lux si unul dintre cele mai mari si mai bogate porturi ale lumii, totul intr-o clima calda tot timpul anului, specifica Oceanului Indian... acestea sunt ingredientele care au facut din plajele Durban una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Africa de Sud. Localnicii mai numesc plajele si Miami Beach ale Africii, iar cei care au avut norocul sa le vada va pot spune ca nu se exagereaza absolut deloc.




Descopera circuitul nostru catre Africa de Sud:
Data plecare: 27 Octombrie 2019
10 nopti / 13 zile

Tarifele includ:
    • Bilet de avion pentru zborurile internationale Bucuresti – Johannesburg/Cape Town – Bucuresti;
    • Bilet de avion pentru zborurile interne: Kruger – Durban / Durban - Cape Town;·        
    • Cazare 10 nopti cu mic dejun la hoteluri din program sau similar;
    • Taxele de aeroport pentru zborurile internationale: 499 EUR/persoana (se achita la inscriere);
    • Taxele de aeroport pentru zborurile interne:  100 EUR/persoana (se achita la inscriere);
    • Mese conform program fara bauturi si cu specificul fiecarei tari;
    • Transferurile si tururile specificate in program;
    • Transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti;
    • Intrarea in Kruger Park si activitatile din parc;
    • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile din program;
    • Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
    • Insotitor vorbitor de limba romana din partea agentiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....