Top 3 statiuni pentru o vacanta reusita la ski in Bulgaria



Bulgaria, este pentru multi romani destinatia preferata atat in sezonul estival, cat si iarna. Se poate ajunge cu masina, preturile sunt pentru toate bugetele, iar statiunile beneficiaza de multe facilitati pentru distractie, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti.

Bansko

Altitudine: 935 m
Km de pista: 70
Numar total de piste: 14
Piste incepatori: 5
Piste intermediari: 8
Piste avansati: 1
Telescaune: 7
Teleschiuri: 16
Funicular: 1
Cel mai lung traseu aferent unui mijloc pe cablu: 16 km
Altitudinea maxima a unui mijloc pe cablu: 2.560 m


Bansko este cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, bucurandu-se de cel mai bun centru de ski din Europa centrala si de Est. Aici puteti mege la schi din 15 decembrie si pana in 15 mai, pentru ca statiunea se lauda cu cel mai lung sezon alb, pe cele mai moderne partii. Bansko a devenit o locatie foarte populara pentru schiorii si snowboarderii din vestul Europei, asa ca aveti toate sansele sa intalniti un peisaj cosmopolit pe partiile de aici. Avantajul pentru familiile cu copii este ca statiunea are grija si de programul incepatorilor. Daca acum vreti sa le puneti pentru prima data schiurile in picioare celor mici, veti gasi la Bansko si multe partii pentru cei neinitiati.




Borovets

Altitudine: 1.390 m
Km de pista: 58
Numar total de piste: 15
Piste incepatori: 1
Piste intermediari: 13
Piste avansati: 1
Telescaune: 4
Teleschiuri: 13
Funicular: 1
Cel mai lung traseu aferent unui mijloc pe cablu: 12 km
Altitudinea maxima a unui mijloc pe cablu: 2.600 m

Cea mai veche staţiune montana din Bulgaria, atestata in 1896, Borovets păstrează tradiţia unei staţiuni de renume fiind astazi cea mai mare şi una din cele mai moderne staţiuni de schi din Bulgaria. Borovets este apreciata de schiori din toata lumea pentru ca aici pot incerca si schi de noapte, snowboarding, schi fond, sarituri cu schiurile si biatlon. Daca sunteti o familie de incepatori in sporturile albe veti gasi si instructori gata sa va dea primele lectii chiar in limba materna.





Pamporovo

Altitudine: 1.650 m
Km de pista: 18
Numar total de piste: 14
Piste incepatori: 5
Piste intermediari: 5
Piste avansati: 4
Telescaune: 6
Teleschiuri: 13
Cel mai lung traseu aferent unui mijloc pe cablu: 4km
Altitudinea maxima a unui mijloc pe cablu: 1.926 m

Pamporovo este o statiune moderna, situata in inima muntilor Rodopi, printre cele mai sudice statiuni de ski din Europa. Pamporovo este cea mai insorita dintre resorturile de ski bulgaresti cu zapada intreg sezonul, avand partiile intr-o conditie excelenta. Statiunea se afla la 240 de km de Sofia si este una recomandata in special incepatorilor, care vor gasit aici peste 100 de instructori de schi gata sa le arate cum sa devina maestri pe partie. Daca nu aveti echipament potrivit, veti gasi si multe locatii pentru inchirierea schiurilor si chiar a saniutelor.


Descopera ofertele noastre aici  !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Grecia -Continent si Insule

Valencia, escapada de weekend....