Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa


In fiecare an, cu aproximativ o luna inainte de Craciun, toate marile orase ale lumii se imbraca in haine de sarbatoare. Putem afirma cu încredere că Europa se mândrește cu cele mai frumoase Piețe de Crăciun și cele mai aromate bunătăți de la Moșu’. 
Prima piata de Craciun a fost realizata in Strasbourg, in anul 1570, sub denumirea de Christkindelmärik (Piata pruncului Isus). In ziua de azi, Pieţele de Crăciun au devenit o adevarata atractie turistica, fiind tărâmuri de basm în care, cu mic cu mare, toţii vizitatorii descoperă magia celei mai frumoase sărbători de iarnă.



1. Piața de Crăciun din Viena (Austria)
De la mijlocul lunii noiembrie până de Crăciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în magice pieţe de Crăciun. Viena este renumită pentru aroma de turtă dulce, pentru punch-ul care îți încălzește fiecare particică a corpului dar mai ales pentru renumiții cârnați Käsekreiner, Bratwurst, Burenwurst și Frankfurter.

Când se ține Piața de Crăciun din Viena?
16 noiembrie – 23 decembrie 2018

Ce obiective turistice din Viena să vizitezi?
Viena este veche, Viena este nouă - şi atât de variată: de la construcţiile grandioase în stil baroc, până la Jugendstilul ”de aur” şi până la arhitectura modernă. Şi veţi fi ademeniţi de mai mult de 100 de muzee. Cele mai importante locuri de vizitat în câteva zile în Viena sunt centrul vechi, cu muzeele și punctele sale de atracție, și castelele de interes turistic, aflate la oarecare distanță de centrul vechi. Dacă îți plac grădinile zoologice, Viena are una dintre cele mai frumoase și bine întreținute din lume!

Nu rata ofertele pentru Pietele de Craciun din Viena!





2. Piața de Crăciun din Budapesta (Ungaria)
Timp de câteva săptămâni, la lăsarea serii, bazilica va fi iluminată de cele mai jucăușe luminițe, sub atenta supraveghere a vânzătorilor de cadouri și bunătăți, atmosfera fiind de asemenea, festivă, în stil tradiţional, cu aromă de turtă dulce, scorţişoară, vin fiert şi brad. Reprezentanţi ai artei populare şi decorative îşi vând bunurile, în special sub formă de cadouri de Crăciun. Acestea sunt realizate din materiale naturale prin tehnici artizanale originale, calitatea lor fiind garantată de Uniunea Internaţională a Asociaţiilor pentru Folclor.

Când se ține Piața de Crăciun din Budapesta?
11 noiembrie 2018 – 1 ianuarie 2019

Ce obiective turistice din Budapesta să vizitezi?
Budapesta este una dintre cele mai frumoase capitale europene si pe buna dreptate. Aici vei gasi numeroase atractii turistice populare care merita explorate, de la cladiri cu arhitectura impresionanta care reamintesc de istoria secolului 20 si pana la tabloul cultural bogat ce cuprinde o serie de muzee si galerii de arta. Printre cele mai importate obiective turistice se numara: Palatul Parlamentului , Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Baile termale, Piata Eroilor si Monumentul Mileniului.

Daca te-am convins de frumusetea orasului Budapesta, rezerva aici vacanta ta!




3. Piața de Crăciun din Praga (Republica Cehă)
Pe lista celor mai frumoase pieţe de Crăciun, se regăseşte şi piaţa din Praga. Pe langa standurile cu suveniruri, unde se gasesc traditionalele papusi cehesti, foarte multe sunt ocupate cu mancare si cu bautura. Gurmanzii au parte si de produse de patiserie traditionale: trdlo – castane prajite sau svarak – vin fiert. Si cum cehilor le plac sarbatorile, isi aduc un brad din muntii Cehiei, pe care il pun chiar in centrul orasului si il impodobesc cu peste 2.000 de beculete.

Când se ține Piața de Crăciun din Praga?
Targul se deschide de la inceputul lunii decembrie si se incheie dupa Anul Nou.

Ce obiective turistice din Praga să vizitezi?
Un oras perfect pentru romantici, Praga reuseste sa imbine cu succes arta, filmul, muzica si privelistile de neuitat, cu o viata de noapte animata, specifica marilor orase europene. Si daca mai ai nevoie de un motiv, afla ca berea de aici este una dintre cele mai bune din Europa!
Dacă ajungeți în Praga trebuie neapărat să vizitați: Charles Bridge cu toate decorațiunile sale, Prague Castle, St. Vittus Cathedral, Petrin Hill & Observation Tower.

Îți recomandăm să te grăbești cu rezervarea deoarece acest orășel este la mare căutare în rândul devoratorilor de migdale prăjite, turtă dulce și vin fiert!



4. Piața de Crăciun din Bruxelles (Belgia)
Spre deosebire de restul marilor orase, targul de Craciun de la Bruxelles este destul de recent, iar in 2003 a fost numit de catre britanici cel mai original din Europa. Un mare spectacol de lumini numit Parada Luminoasa este organizat in fiecare an in centrul istoric. Berea belgiană, ciocolata și waffele sunt între cele mai bune motive să participi la târgul de Crăciun din Bruxelles.

Când se ține Piața de Crăciun din Bruxelles?
Targul se deschide la finalul lunii noiembrie si dureaza 5 saptamani.

Ce obiective turistice din Bruxelles să vizitezi?
An de an o multime de turisti vin in Bruxelles, acest oras multicutural si plin de viata. Capitala Belgiei ofera o mare varietate de muzee, evenimente, atractii istorice, magazine, piete si restaurante.
Atractiile si obiectivele turistice din Bruxelles ce pot fi vizitate intr-o vacanta sunt: Piaţa Mare din Bruxelles; statuia Menneken Pis; Atomium, Teatrul Regal al Monedei, Parcul Jubileului, Catedrala Sfântul Mihail şi Sfânta Gudura, Basilica de la Koekelberg si Cartierul Marolles.

Nu rata renumitele waffe si ciocolata belgiana, rezerva aici o vacanta de poveste.


5. Piața de Crăciun din Sibiu (Romania)
Deschis pentru prima data in anul 2007, anul Sibiului in calitate de Capitala Culturala Europeana, Targul de Craciun a ajuns cunoscut pentru amploarea si traditia creata. In Piata Mare, timp de peste o luna se gasesc 70 de casute cu expozanti din intreaga tara. Copiii pot participa la ateliere tematice desfasurate in Atelierul lui Mos Craciun.

Când se ține Piața de Crăciun din Sibiu?
16 noiembrie 2018 – 03 ianuarie 2019

Ce obiective turistice din Sibiu să vizitezi?
Sibiu este unul dintre cele mai apreciate orase din Romania, cu o cultura foarte bine dezvoltata si multe obiective turistice de vizitat. Printre cele mai populare dintre acestea se numara: Biserica Evanghelica, Turnul Sfatului, Piata Mare si Piata Mica si Podul Minciunilor.

Descopera Spiritul Craciunului in Sibiu, rezerva aici si poti achita si cu tichete de vacanta!



6. Piața de Crăciun din Strasbourg (Franta)
Targul de Craciun din Strasbourg este la cea de-a 448 editie in 2018. Pentru ca este vechi si cu traditie, ramane unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din lume. În centrul orașului se fac cel mai mult simțite autenticitatea, caldura și generozitatea locuitorilor din Strasbourg, care, în fiecare an păstrează neatinse tradițiile de Crăciun din Alsacia. Orașul este renumit pentru spiritualitatea sa și tradițiile de dinaintea Crăciunului, tradiții respectate ca o literă de lege. Aici vei avea ocazia să participi la câteva concerte de colinde, muzică tradițională și o mulțime de evenimente culturale autentice.

Când se ține Piața de Crăciun din Strasbourg?
23 noiembrie 2018 – 30 decembrie 2018


Ce obiective turistice din Strasbourg să vizitezi?
In Strasbourg, trebuie sa vizitati pe indelete centrul sau istoric, primul centru de oras intrat complet in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cladiri vechi, cu barne de lemn,  si tot felul de decoratiuni in timpul sezonului rece, canale si poduri care se dau la o parte pentru a face loc barcilor de promenada, toate au un farmec aparte.




Dacă ți-a atras atenția un anumit oraș de basm, noi îți punem la dispoziție o selectie de oferte pentru a descoperi magia Crăciunului în cele mai frumoase destinații ale Europei!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....