Tot ce trebuie sa stii inainte sa mergi in Bali - Insula Zeilor


 Cea mai frumoasa destinatie din lume dupa parerea mea. M- as intoarce acolo in fiecare an, cel putin  o data desi este un zbor lung !
Pana acum am fost de  doua ori ! Prima data am mers cu Turkish Airlines pana in Jakarta si dupa am luat un zbor de doua ore Garuda Indonezia. A doua oara am fost Bucuresti-Singapore cu Qatar si Air Asia din Singapore… alt oras de vis..dar va povestesc data viitoare despre el!

O DESTINATIE PENTRU TOATA LUMEA
Sa revenim la Bali! Aici poti face plaja, baie, snorkeling, padi, rafting, cycling, sau poti vizita foarte multe temple sau obiective culturale ... o destinatie pentru toata lumea. Din punctul meu de vedere deosebita si complexa, desi este o insula saraca iar oamenii de aici traiesc in conditii foarte dificile.
Denumita “Dimineata lumii”, aceasta insula plina de mister si povestiri magice este una dintre cele mai populare destinatii turistice.
Bali este cu siguranta o insula paradisiaca. Daca sunteti in cautarea plajelor, trebuie sa va indreptati catre sudul insulei (desi locatia poate parea comerciala, cu multi vanzatori ambulanti), iar daca va plac artele, vizitati Ubud. Acesta este centrul cultural si artistic din Bali, cu galerii interesante si magazine cu articole de mestesugarit. Daca ati vazut filmul :”Eat, pray,love”, atunci ati vazut minunatele peisaje  ce  iti taie respiratia. Pentru  peisajele de vis, pentru galeriile de arta, dar si pentru intimitatea pe care o ai in aceasta zona merita sa iti petreci cateva zile in UBUD, intr-o vila privata cu piscina si servicii de calitate.  



Tot in Ubud poti face cunostinta cu celebrele maimute ce fura ochelarii. Eu nu am avut probleme cu ele, au fost pasnice si chiar m-am bucurat de vizita la Padurea de Maimute din Ubud.

Daca sunteti genul mai aventuros, trebuie sa mergeti in partea de nord. Muntele Abang sau Muntele Batur va va satisface dorintele. Trebuie sa va prevenim insa, deoarece urcusul pe Abang poate dura patru ore si trebuie sa porniti la 2:00 dimineata daca vreti sa vedeti rasaritul soarelui.
Bali are imaginea specifica vederilor postale, cu plaje albe marginite de palmieri si interior cu vegetatie luxurianta. Dansul, muzica, sculpturile in lemn, picturile si papusile descriu perfect viata localnicilor si celebreaza eterna lupta dintre „bine si rau” – esenta acestei insule hinduse.
Bali  - stim cu toti ca face parte din Indonezia -  un arhipelag de 13.677 insule, dintre care 6000 sunt nelocuite. Suprafața totală alcătuiește 1.900.000 km², (incluzând și apa, este de 2,5 ori mai mare decat Australia). Ceea ce e mai ciudat e singura insula in care predomina HINDUSIMUL ca si religie. Celelalte insule sunt de religie musulmana.  Prin urmare am fost fascinata de  templele lor, ceremoniile lor de multumire catre zei si de modul cum privesc ei viata. Sunt cei mai fericiti oameni pentru ca sunt sanatosi, desi sunt foarte saraci.
Bali este insula celor 1000 de temple si este considerat tinutul Domnului iar modul de viata traditional in Bali a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa.
 Cele mai bune luni pentru a vizita Bali sunt mai si iunie, iulie, august si septembrie cand vremea este placuta (28°C) si umiditatea este scazuta. Poti vizita Bali si intre octombrie si mai dar sa te astepti la ploi scurte si umiditate mai ridicata. Temperatura este aceeiasi  dar din cauza umiditatii se poate simti la  34 grade.
Pitorescul insulelor contine culturi de orez pe uriase trepte, vulcani care se intrevad printre nori, paduri tropicale cu vegetatie luxurianta si plaje albe scaldate de apele calde ale Oceanului Indian.



Si sa nu uitam: NU ESTE O DESTINATIE SCUMPA LOCAL.
Indiferent unde veţi alege să mergeţi, veţi descoperi că indonezienii sunt prietenoşi, ospitalieri şi mereu deschişi în a vă ajuta. Dacă le veţi respecta cultura şi tradiţiile şi le veţi răspunde la ospitalitate cu aceeaşi politeţe, veţi avea cu siguranţă una dintre cele mai plăcute vacanţe pe care vi le puteţi imagina.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Grecia -Continent si Insule

Valencia, escapada de weekend....