10 plaje perfecte pentru vacanta ta din 2018. Alege-ti destinatia preferata!



1.Plaja Navagio din Zakynthos – Paradisul exista!
Plaja mai este cunoscuta si sub numele de "Plaja epavei" (Shipwreck Beach) sau "Golful contrabandistilor" (Smugglers' Cove), aceasta pentru ca, incepand de prin anii '80, pe nisipul sau alb se odihneste epava unei nave despre care se spune ca a apartinut unor contrabandisti de tigari.
Se mai spune, de asemenea, si ca nava ar fi fost adusa pe aceasta plaja din dispozitia ministrului grec al turismului, din anii '80, cu scopul de a fi mai interesanta si mai atractiva pentru turisti.
2.Plaja Cala Deia din Palma de Mallorca
Cala Deia este o plajă pitoreasca foarte frumoasă, cu ape limpezi și piscine de piatră, una dintre puținele plaje de pe coasta de vest a insulei Mallorca.
Marea este minunat de clara, primitoare și perfectă pentru a vă răcori într-o zi caldă de vară. Plaja este în principal formată din pietre și pietricele cu câteva pietre de pietriș si servită de două restaurante excelente care servesc fructe de mare proaspete și mâncăruri tradiționale din Mallorca, unde puteți să vă relaxați și să vă bucurați de împrejurimile spectaculoase.
Golful este adăpostit de stânci înalte care duc spre păduri de pin. Există un debarcader mic, dar golful nu este considerat potrivit pentru ancorare datorită vânturilor uneori puternice nordice.
Cat despre siguranța și claritatea apei, apa aici este de un  turcoaz atragator perfect  pentru înot. Datorită naturii stâncoase a părților golfului este, de asemenea, un loc popular pentru snorkelling.
3.Plaja  Anse Lazio din Seychelles
Anse Lazio este o plajă situată în nord-vestul Insulei Praslin, Seychelles, considerat de Lonely Planet a fi cea mai bună plajă de pe Praslin şi una dintre cele mai bune din arhipelag. Are are apă limpede şi un peisaj plăcut, ademenind anual mii de turişti. Plaja este mărginită de bolovani de granit de mari dimensiuni. Cu toate acestea, spre deosebire de alte plaje din Seychelles, Anse Lazio nu este protejată de un recif de corali. Două atacuri mortale ale rechinilor au avut loc în interiorul golfului Anse Lazio în august 2011.
4.Plaja Maya Bay din Pukhet
Dupa ce Leonardo DiCaprio a filmat aici The Beach, in 1999, turistii au dat navala sa vada aceasta frumusete pe viu. Maya Bay este un loc de care te vei indragosti iremediabil: apa turcoaz, stancile inalte care strajuiesc protector golful, nisipul moale si alb, pestii exotici care te invita la sesiuni de scuba diving si reciful de corali sunt toate ingrediente ale unui loc magic.Plaja Ora Beach din Indonezia.
5.Plaja South Beach din Miami
O destinatie turistica extrem de cunoscuta pentru viata de noapte efervescenta. Miami Beach ofera o multime de solutii gratuite de pretrecere a timpului liber. Tot ce trebuie sa faci este sa le cauti!
6.Plaja Copacabana din Rio de Janeiro
Copacabana, una dintre cele mai cunoscute plaje din lume, se intinde pe o lungime de 4 kilometri, la marginea zonei rezidentiale a orasului Rio de Janeiro. De pe plaja poti vedea dalele de granit care inconjoara intrarea in golf si ajungi extrem de usor in cele mai bune zone comerciale din Rio la teatrele, cinematografele, restaurantele si magazinele de bijuterii din oras. Ingrediente suficiente pentru o vacanta in care sa nu te plictisesti o clipa.
7.Plaja Nungwi din Zanzibar
Daca iubesti sa descoperi culoarea locala in excursiile tale, atunci aceasta plaja cu nisip alb din nordul Zanzibarului, iti va oferi tot ce iti poti dori. Considerata a fi cea mai frumoasa plaja din Zanzibar, la Nungwi te vei bucura din plin de placerea inotului si snorkeling in apa curata de culoarea jadului, iar apusurile de un orange intens vor face si ele deliciul serilor linistite la marginea Oceanului Indian.
8.Plaja Veligandu din Maldive
Plajele din Maldive sunt minunate și au un farmec unic, de aceea trebuie să le vezi cu siguranță. Aici ai parte de o liniște profundă, de relaxare, scapi de viața tumultuoasă a marilor orașe. Una dintre cele mai frumoase plaje din Maldive este pe Insula Veligandu. Plaja este atât de curată încât nici nu-ți vine să crezi că poate exista așa ceva. Are suprafața netedă, nisipul foarte fin, alb cu reflexe aurii și alb-gălbui. Apa este limpede, cu numeroși pești colorați, ca de altfel și în alte zone ale arhipelagului.
Aici te poți relaxa pe șezlong sau în hamac și te poți bucura de liniște din zori până seara, fără a fi deranjat de vreo petrecere sau vreun spectacol de divertisment zgomotos. Veligandu este una din insulele cele mai liniștite și mai puțin populate din Maldive.
9.Plaja Lanikai Beach din Hawaii
Jumatate de mila de plante tropicale, apa cristalina, verde albastrui fac din acest loc imaginea perfecta pentru vederile tale din vacanta.
Lanikai este una dintre cele mai pitoresti plaje din Hawaii. Este considerata, atat de catre localnici cat si de catre turisti, ca fiind locatia ideala pentru cei care prefera sa inoate. Datorita recifului care se gaseste in larg apele  de aici sunt foarte calme, perfecte pentru copii sau cei carora le este frica de valuri.
Activitatile populare care se practica aici includ plimbari cu caiacul, canotaj, surfing si windsurfing.
10.Plaja Mile Beach din Australia
Lunga cat Insula Fraser si lata cat o autostrada, aceasta este Plaja de 75 de Mile din Australia. In ciuda frumusetii sale insa, curentii sunt destul de puternici aici si destul de des apar aici Rechinii Tigru. Inotul este recomandat asadar cu prudenta!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule