Pleci in vacanta? Nu uita de bagajul "virtual" - aplicatii de travel



S-au dus vremurile in care recunoasteai un turist dupa hartile mari ce le tine in brate, astazi hartile sunt prezente pe telefonul mobil si sunt atat de performante incat cu greu reusesti sa te ratacesti vreodata.
Smartphone-ul iti ofera in ziua de astazi posibilitatea de a te bucura de harti, cat si alte o multime de
functii utile.Va prezentam mai jos cateva dintre aplicatiile de travel care va avor face vacanta perfecta!

TripAdvisor
Toata lumea cunoaste cate ceva despre TripAdvisor, atat cei din bransa cat si cei mai putin implicati in turism si care doresc sa afle cat mai multe detalii despre hotelul, restaurantul sau avionul pe care doresc sa-l rezerve. Intra in rubrica de review-uri, verifica si fotografiile trimise de alti oaspeti si cu siguranta nu vei lua o decizie gresita.

Google Trips
Aceasta aplicatie functioneaza ca un sistem personal de calatorii care centralizeaza intr-un singur loc informatii legate de toate rezervarile pentru vacanta ta: bilete de avion, hoteluri, inchirieri de autoturisme, bilete de tren, autobuz sau chiar rezervari la restaurant. Toate informatiile sunt consolidate sub forma de carduri, iar intr-o prima instate aplicatia sugereaza cateva destinatii in baza email-urilor de rezervare pe care le gaseste in conturile voastre de Gmail.

Google Maps
Smartphone fara Google Maps nu exista! Insa putin utilizatori stiu ca aplicatia ii poate salva atunci cand calatoresc si nu au acces la internet. E atat de simplu! Selectezi o arie de pe harta, o descarci si apoi o poti accesa offline timp de 30 de zile.

Foursquare 
Desi nu mai este o aplicatie atat de populara, a ramas in continuare la fel de utila. Atunci cand te afli intr-un oras nou si vrei sa mergi la un restaurant bun, sa participi la un concert sau sa te plimbi pur si simplu intr-un parc, Foursquare are cele mai bune recomandari, multe dintre ele chiar de la localnici. Iar in rubrica de review-uri poti descoperi o adevarata comoara: multi dintre clienti lasa aici parola de la WiFi. Ce e si mai interesant la aceasta aplicatie, e faptul ca ea invata preferintele noastre prin adaugarea de gusturi, experti, practic ea ne va recomanda incontinuu locuri.

Henri AppPort
O aplicatie de smartphone care iti va face viata mai usoara pe aeroportul Henri Coanda. Cei care calatoresc mult, ajung in timp sa aprecieze orice instrument sau facilitate care le usureaza imbarcarea, transferul si chiar zborul. Henri AppPort ofera posibilitatea utilizatorului sa urmareasca cursa aeriana de care este interesat, pe propriul telefon mobil si sa primeasca notificari in timp real odata ce situatia zborului se modifica, in felul acesta calatorul este pregatit de imbarcare in orice moment si indiferent de locul unde se afla in aeroport. Aplicatia indica pozitionarea pe harta aeroportului a cafenelelor, restaurantelor, magazinelor si spatiilor de servicii dar si care este cel mai scurt traseu catre aeroport sau starea vremii in Bucuresti si in orasul de destinatie.

Rome2Rio
Cauti cea mai rapida si in acelasi timp ieftina modalitate de a ajunge din punctul A in punctul B? Alege aplicatia Rome2Rio! Doar introduce orasul de plecare si pe cel de destinatie, iar aplicatia iti va afisa toate modalitatile disponibile de a ajunge acolo (avion, autobuz, tren sau ferryboat) precum si costurile acestora. Aplicatia este perfecta pentru turistii care vor sa exploreze cat mai multe locuri dintr-o tara!

Voi ce alte aplicatii de travel folositi atunci cand plecati in vacante?



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....