Ce avem voie sa ne luam in bagaj atunci cand calatorim cu avionul?


    Tot mai des se intampla sa avem turisti ce ne intreaba ce anume isi pot lua cu ei in bagaj atunci cand pleaca in vacanta.
    Asadar iata ce obiecte ai voie sa iei in bagaj atunci cand calatoresti cu avionul!
    Inainte de a trece prin poarta detectoare de metale, pasagerii trebuie sa-si scoata haina, cureaua si toate obiectele din buzunar si sa le puna in tavile special destinate, pentru a fi controlate separat. Daca aveti la dumneavoastra laptopuri sau alte aparate electrice acestea trebuie scoase din bagajul de mana pentru a fi examinate separat.
    Este interzisa lasarea bagajelor nesupravegheate in zonele publice sau restrictionate ale aeroportului sau parasirea acestora chiar si pentru intervale mici de timp, in caz contrar acestea pot fi considerate suspecte si distruse din ratiuni de securitate.
   Trebuie sa stiti de la bun inceput ca fiecare companie aeriana are politica proprie cu privire la greutatea si dimensiunile bagajelor acceptate.
   In ceea ce priveste bagajul de mana, acesta este gratuit si trebuie sa se incadreze in limitele de greutate si dimensiunile specifice fiecarei companii aeriene. Pasagerilor le este interzis sa aiba asupra lor in bagajul de mana: orice obiect capabil sa provoace rani, pistoale, arme de foc, instrumente contondente sau alte arme, substante explozive sau inflamabile, substante chimice sau toxice, lichide (cu exceptia celor care se afla in recipiente individuale cu o capacitate de maxim 100 ml sau echivalent, aflate intr-o punga de plastic, transpareta si resigilabila si cu o capacitate de maxim 1 litru – continutul pungii trebuie sa incapa confortabil, iar punga sa fie complet inchisa).
   Cand vorbim despre bagajul de cala, trebuie sa stiti ca acesta costa, putine companii aeriene mai ofera bagaj de cala gratuit, acestea fiind cateva dintre companiile aeriene de linie. In cazul operatorilor low cost, preturile bagajelor depind de sezon si de ruta pe care circulati.
   Este indicat ca acesta sa aiba o eticheta pe care sa fie scris numele pasagerului, adresa si numarul de telefon, pentru cazurile in care bagajul se rataceste si ajunge la o alta destinatie decat cea indicata pe biletul de avion.
   In ceea ce priveste continutul bagajului de cala lucrurile stau diferit, bineinteles ca armele de orice fel sunt si aici interzise la fel ca si substantele sau dispozitivele explozive ori orice obiecte ce pot produce rani, insa in bagajul de cala poti transporta linistit cosmetice (daca in bagajul de mana esti restrictionat la 1oo ml, aici ai voie sa pui orice de acest gen, de la parfum, acetona, sampon, crème, toate in recipiente mai mari de 100ml, pana la truse de unghii, foarfece etc), mancare si bauturi (in bagajul de cala poti transporta orice produs alimentar, daca acesta nu este inclus pe lista restrictiilor in anumite tari, sticle de alcool achizitionate din magazinele duty free, si nu mai mult de 1 cartus de tigari), medicamente (orice tip lichid sau solid), aparatura electronic de genul: tableta, laptop, aparat foto, camera de filmat etc, obiecte ascutite cum ar fi foarfece, aparat de ras, seringi etc, echipamente sportive (undite, placa de skateboard, patine cu rotile, placa de surf, carucioare  etc, unelte.)
   In speranta ca acest articol v-a fost de folos si-l veti impartasi cu familia si prietenii dumneavoastra, va uram calatorii placute si cat mai multe!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Grecia -Continent si Insule

Valencia, escapada de weekend....