Portugalia – o tara de vizitat, greu de uitat



   Asa cum stim cu totii, o vacanta este bine-venita  in orice anotimp!

   La inceput de primavara am hotarat sa exploram o capitala europeana minunata – LISABONA.

   A fost fascinant primul impact, intalnirea cu oamenii, cu peisajele si cu viata lor destul de linistita ziua dar pe atat de agitata noaptea, dupa ora 22:00.
   In mod clar, city break-ul de 4 zile pe care l-am petrecut acolo nu a fost de ajuns pentru  a putea descoperi  fiecare coltisor al Lisabonei si imprejurimile sale, insa acesta este un motiv serios sa ma reintorc pentru ca am ramas legata de acest loc cu adevarat magnetic.
   Am ales cu mare atentie zborul, deoarece am vrut sa prind cele 4 zile pline, asa ca am zburat cu Tap Portugal, un zbor de dimineata ce mi-a oferit posibilitatea de a nu pierde nici un moment din vacanta. Aeroportul, mic la prima vedere, este extrem de compact! Metroul se afla in incinta aeroportului, iar autobuzele care merg spre centrul orasului au plecari din 15 in 15 minute! De departe, ceea ce mi s-a parut extrem de necesar este cardul Lisboa Card, pe care de asemenea il puteti achizitiona din aeroport, de la un centru special. Acesta va ofera timp de 72 ore gratuit, transport cu metroul pe orice linie, cu trenul, cu autobuzele Carris  sau tramvaiele (chiar si legendarul Tramvai 28 care merge prin toata Lisabona zilnic), cat si intrarile la obiectivele turistice .
   Luand metroul din aeroport, ajungem in 20 minute in cartierul unde urma sa fim cazati, Bairro Alto. Pe scurt, aceasta zona a Lisabonei este supranumita si “punctul 0” al distractiei. Tineri din toate colturile lumii, vin aici sa se distreze, sa se simta liberi si sa aiba parte de nopti albe de neuitat!
   Muzica Fado, caracteristica Portugaliei, rasuna pana tarziu in noapte aducand odata cu ea emotie si istorie .
   In prima zi am vizitat cartierul Alfama, cel mai vechi cartier al Lisabonei! Povestile pe care le-am auzit aici, trebuie sa recunosc, m-au  lasat fara cuvinte. Acest cartier este neatins de aproape 1000 de ani si a rezistat celui mai mare cutremur, care a distrus cu mult peste jumatate din Lisabona lasand in urma doar ruine. Ca prin minune, aici nu a fost atinsa nici macar o caramida. Stradutele serpuite si inguste poarta cu ele un farmec nemaiintalnit, povesti nespuse dar si obiective care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de vizitare. Balcoanele colorate si hainele intinse la uscat, formeaza o imagine autentica si unica!
  In cea de-a doua zi am inceput sa cutreieram si alte stradute ale Lisabonei, cat si alte obiective pe care ni le-am propus. Am trait o experienta inedita cu liftul Santa Justa care face legatura intre cartierele Baixa si Bairro Alto. In mod normal, acesta costa 5 euro/persoana insa noi am avut gratuitate datorita cardului Lisboa ! Am avut ocazia de a urca la o inaltime de 45 de metri de unde am cuprins o panorama excelenta asupra orasului. Urmatorul obiectiv, a fost legendarul castel Sao Jorge pentru care a trebuit sa platim o taxa de intrare de 5 euro/persoana, il loc de 6,50 euro datorita cardului Lisboa, castel situat pe o colina, ce parca vegheaza asupra Lisabonei. Panorama de ansamblu surprinsa din curtea principala a castelului face ca Lisabona sa para un tot, unind toate cartierele intr-unul singur!
   In restul timpului ramas din cea de-a 2-a zi, am colindat stradutele atat pe jos cat si si cu tramvaiul 28, gratuit! Restaurantele sunt accesibile pentru orice buzunar si ne intampina cu mancaruri diversificate. Daca sunteti pasionati de preparate din peste, acesta este locul potrivit deoarece modul de pregatire si gustul sunt unice si deosebite!
   Cea de-a 3-a zi am rezervat-o special destinatiei Cascais! Aceasta se afla la aproximativ 30 km de Lisabona si am ajuns aici in 20 de minute cu trenul, de asemenea, gratuit, datorita cardului!
   Cascais este zona luxoasa, exotica a Portugaliei. Case somptuoase si peisaje care iti taie respiratia. De departe cel mai impresionant loc pe care l-am vizitat a fost Boca do Inferno, considerat cel mai vestic punct al Europei, o adunare de apa si stanci cu o poveste desprinsa parca din basme!
   Portul de iahturi din Cascais, demonstreaza prin luxoasele sale nave bogatia statiunii.
   Ultima zi am petrecut-o in zona Parque das Naçőes, de unde am putut admira in voie maretia podului Vasco Da Gama, cel mai mare pod din Europa dar si turnul cu acelasi nume in jurul caruia s-a construit un hotel opulent si luxos. Restul zilei ne-am relaxat alaturi de alti tineri, in ritmuri de muzica portugheza in parcurile minunate din aceasta zona!

Recomandari :
- Achizitionati cardurile Lisboa Card din aeroport
- Vizitati cat de mult puteti obiectivele importante din Lisabona si cartierele sale
- Vizitati Cascais si Estoril (aici se afla cel mai mare casino din Europa )
- Mergeti cu tramvaiul 28
- Mancati prajitura lor traditionala Pasteis de Nata
- Vizitati Oceanarium si Parque das Naçőes
- Daca sunteti tineri si pusi pe distractie, petreceti noptile in Bairro Alto














 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....