Unde plecam de 1 mai?



Unde plecam de 1 mai?
Aceasta e intrebarea ce se afla pe buzele tuturor la final de aprilie. Pentru aceia dintre voi care nu vor sa-si imbibe hainele cu miros de mici si bere, pentru aceia care vor  sa evite cozile interminabile de pe Valea Prahovei sau sa stea cu orele in gara pentru a merge pe litoral, iata cateva alternative pentru minivacanta mult asteptata.
Cum anul acesta 1 mai pica intr-o zi de marti, iar ziua de luni, 30.04 a fost declarata libera, nu ne ramane decat sa ne facem bagajele , sa ne bucuram de cele 4 zile libere si sa calatorim catre una din urmatoarele destinatii, recomandate de amaryllistour.ro :

1. Tenerife - Spania
Cu soarele mereu pe cer, Tenerife este un paradis tropical ce nu trebuie sa-ti scape!
Atractiile principale din insula sunt parcurile, precum Loro Parque, o bucurie pentru toate varstele  si El Teide, varful vulcanului atingand 3718 m altitudine. Daca doriti sa mergeti la plaja ,va recomandam plajele din nordul insulei, acestea fiind mai linistite, cu nisip negru, vulcanic de un farmec deosebit, in defavoarea celor din sud, care sunt mai mari si mult mai turistice cu nisip fin.



 2. Amsterdam - Olanda
De ce Amsterdam? Pentru ca aici nu ai nici o sansa sa te plictisesti, toata lumea e prieten cu toata lumea, iar distractia este la ea acasa. Este locul in care bicicletele au prioritate in fata pietonilor, dar mai ales a masinilor, locul in care te poti plimba cu barca toata ziua, unde te poti bucura de minunatele campuri cu lalele si unde noaptea lumina felinarelor rosii te invita intr-o alta lume. Asadar alege Amsterdam, destinatia unde totul este permis si nimic interzis!





 3. Malta
Daca te gandesti sa pleci in Malta de 1 mai, bine faci! Malta este o tara superba, un amestec fascinant de peisaje superbe, istorie, religie , traditii si modernitate situate in mijlocul marii Mediterane. O vacanta aici te va purta printre temple vechi, stanci persarate cu fosile, prin pesteri ascunse, catedrale impunatoare, printre oameni dornici de distractie si de bucuria de a trai.



 4. Florenta - Italia
Love&Gelato, cand spui Florenta gandul iti pleaca fara sa vrei la romantism si inghetata. Orasul Renasterii si al artei se dovedeste a fi un adevarat muzeu in aer liber: academii, parcuri, gradini, biserici, manastiri, galerii de arta si ateliere, toate intr-un decor de poveste. Florenta va fi  oricand o destinatie importanta a Italiei, figurand in topurile internationale ale celor mai bune orase din lume pentru o vacanta.



5. Porto - Portugalia
Merita din plin sa mergi in vacanta cel putin o data-n viata in Porto, cel de-al doilea oras ca marime al Portugaliei.
Daca ar fi sa descriem Porto intr-un singur cuvant acesta ar fi : SPECTACULOS. Este adevarat ca pentru a vizita orasul trebuie sa ai o conditie fizica buna, deoarece este plin de dealuri si vai, trebuie sa te tina picioarele si sa porti incaltaminte comoda daca-ti doresti sa-l vizitezi, insa poti avea o vacanta minunata aici, deoarece vei intalni multe atractii culturale, poti merge la plaja, sau hoinari prin cartierele vechi pentru a te opri in final la terasele  cu privelisti de film pentru in fata unui pahar de vin de Porto.





Care dintre aceste destinatii turistice vi se pare cea mai potrivita pentru vacanta de 1 mai?






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule