Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Am ajuns la Bordeaux acum 3 saptamani intr-o zi senina tocmai buna de vizitat!
Se spune despre Bordeaux ca este orasul vinului si  ca datorita locatiei sale romantice in forma de semiluna de pe raul Garrone este denumit si "Portul de pe luna".
Dar hai sa vedem ce ne poate oferi acest frumos oras! 
Centrul lui este unul imens, nu-ti ajung 3 zile sa te plimbi in zona de promenada, avand cea mai lunga strada de shopping din Europa, strada Sfanta Ecaterina cu o lungime de 1,2 km unde veti intalni o multime de cafenele, restaurante si magazine.
Nici cand vine vorba de obiective turistice Bordeaux nu se lasa mai prejos, iar dintre acestea amintim :
Catedrala Saint Anne: ce poate fi comparata in ceea ce priveste grandoarea sa cu catedrala Notre-Dame din Paris, catedrala are o fatada cu sculpturi ale scenei " Cina cea de taina" si ale "Inaltarii", incadrandu-se perfect in stilul gotic.
Le Grand Theatre cu o fatada formata din 12 coloane imense pe care sunt dispuse 12 statui ce reprezinta 9 muzee (Urania, Thalia, Calliope, Clio, Erato, Euterpe, Melpomene, Terpsichore si Polyhymnia)  si 3 zeite (Minerva, Juno, Venus).
Muzeul Aquitaine este locul unde istoria orasului este cel mai bine reprezentata.
Pont de Pierre sau Podul de Piatra ,ce traverseaza raul Garrone, unul dintre locurile preferate de turisti si localnici pentru plimbarile de seara.
Toate punctele de interes se pot vizita pe jos, distanta dintre ele fiind una relativ mica. Pentru cei care doresc sa viziteze muzeele va recomandam city card-ul , care costa cca 40-42 €/ 3 zile/ pers si care include si transportul.
La Cite du Vin este o alta cladire impunatoare situata pe raul Garrone, unde puteti degusta vin, lua masa la RESTAURANT LE 7, un restaurant panoramic la etajul al 7-lea unde puteti servi mancaruri preparate din produse sezoniere locale si vinuri din 50 de companii producatoare, cu peste 500 de sticle pe meniu sau unde puteti face shopping.
Iar daca urcati un etaj mai sus,  cladirea La Cité du Vin ofera priveliști de 360 grade​° asupra raului, orasului cat și zonei inconjuratoare, tot aici vi se ofera posibilitatea de a gusta fie un pahar de vin dintr-o selecție de cca 20 de regiuni de vin, fie un pahar de suc de struguri. 
La cca 1h30 de mers cu masina de Bordeaux, se afla principala zona cu vin rosu -Saint Emilion-  unde puteti admira peisaje superbe cu culturi de vita de vie, un orasel vechi cu strazi de piatra, ruine si biserici, chateauri unde puteti lua parte la sesiunile de degustare de vin.
In ceea ce priveste costurile, Bordeaux este un oras versatil, insa daca doriti sa beti o cafea si o apa in centru va trebui sa scoateti din buzunar intre 8-10 euro/pers iar pentru un un meniu veti plati in jur de 15-20 euro(felul principal), si cum nu ne intoarcem acasa fara magneti mai scoatem 5 euro din buzunar si plecam impacati si plini de informatii ce ne vor deveni curand frumoase si de neuitat amintiri! 

Recomandam Bordeaux ca fiind destinatia perfecta pentru un city break , in care poti vizita, degusta si bucura de mancarea si vinurile frantuzesti despre care, stim cu totii, ca sunt recunoscute in toata lumea!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grecia -Continent si Insule

Valencia, escapada de weekend....